Topul celor mai puţin stresante meserii, în anul 2013

Conform unui studiu la nivel global efectuat de site-ul CareerCast.com, aproape 73% dintre angajaţi sunt stresaţi de cel puţin un factor la locul de muncă. Există însă şi joburi care şi-au asigurat un loc fruntaş în topul celor mai puţin stresante meserii.

RomaniaTV.net
07 ian. 2013, 06:50
Topul celor mai puţin stresante meserii, în anul 2013

Pe prima poziţie în topul celor mai puţin stresante meserii, în anul 2013, se află cea de profesor universitar, potrivit CareerCast.com. Urmează tehnicienii medicali care lucrează în laboratoare. Avantajul acestui job? Nu există termene limită, aşa că sarcinile pot fi îndeplinite în ritmul propriu.

De asemenea, şi meseriile de nutriţionist, bijutier şi croitor se află în topul celor mai puţin stresante joburi în 2013. Asta pentru că cei care au această meserie au, de obicei, propria afacere şi stabilesc singuri cât şi când lucrează.

Pe de altă parte, anul acesta, cel mai bine se câştigă în IT şi în domeniul financiar. Potrivit specialiştilor în recrutare, salariile în IT pleacă de la 600 de euro pentru un începător şi pot depăşi 4.000 de euro pentru un om cu experienţă în domeniu. În domeniul financiar salariile pleacă de la 1.500 de euro şi pot ajunge la 5.000 de euro.

Citeşte şi

Top 10 cele mai stresante meserii. Militarii, pompierii, piloţii şi PR-iştii conduc clasamentul