Titanic II va beneficia de o punte de securitate în plus

Miliardarul australian Clive Palmer, cel ce a anunţat în cursul primăverii demararea lucrărilor de construcţie a unui pachebot replică fidelă a Titanicului pe un şantier naval din China, a anunţat că această replică va dispune de cele trei clase de călătorie, la fel ca originalul, precum şi de o “punte de securitate”, transmite AFP.

RomaniaTV.net
20 iul. 2012, 08:22
Titanic II va beneficia de o punte de securitate în plus

În momentul publicării informaţiilor preliminare cu privire la Titanic II, Clive Palmer anunţa că acest vas va avea 9 punţi, la fel ca originalul, dar şi o punte suplimentară menită să răspundă normelor actuale de siguranţă, scrie agerpres.ro.

Este pentru a ne asigura că acest vas corespunde în totalitate normelor actuale de securitate care impun vaselor de pasageri din prezent să menţină o distanţă cât mai mică cu putinţă între rampa de lansare a bărcilor de salvare şi nivelul mării”, a spus Clive Palmer.

Această punte suplimentară, în raport cu cele 9 originale, va adăposti bărcile şi toboganele de salvare, precum şi o serie de zone publice, deschise accesului pasagerilor.

Toate celelalte elemente ale vasului vor fi identice cu cele ale originalului considerat imposibil de scufundat, şi care totuşi a dispărut sub apele reci ale Atlanticului în chiar prima sa cursă spre America, în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a lovit de un aisberg.

Prima cursă a acestui pachebot urmează să aibă loc în 2016, pe ruta Anglia-America de Nord. Înainte de lansarea oficială în prima călătorie transatlantică acest vas va naviga din China, unde este construit, până în Anglia.