James Cameron a prezentat primele imagini din Titanic 3D

Regizorul canadian James Cameron, autorul celor mai profitabile două filme din istoria cinematografului, Titanic şi Avatar, a prezentat la Hollywood, primele imagini din varianta 3D a Titanicului, înainte de proiectarea în sălile de cinema, în aprilie 2012.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 06:58
James Cameron a prezentat primele imagini din Titanic 3D

Filmul Titanic, lansat în 1997, a fost produs de Fox şi distribuit de Paramount. Cu un buget record de 200 milioane de dolari, pelicula a avut încasări de 1,8 miliarde de dolari în toată lumea şi a câştigat 11 premii Oscar. A fost cel mai profitabil film din toate timpurile, până ce Avatar i-a smuls acest titlu, cu încasări de aproape 2,8 miliarde de dolari.

James Cameron şi producătorul Jon Landau au proiectat vineri 18 minute din Titanic 3D, în marea sală de proiecţii a studiourilor Paramount.

„Ador filmele în 3D”, spune Cameron, care a stabilit standardele de excelenţă în domeniu cu Avatar, realizat direct în 3D. „Dacă aveam camere 3D atunci, aş fi făcut Titanic în relief. Cred că 3D este un câştig şi pentru scenele narative, nu numai în cele de acţiune. Senzaţia că eşti acolo, alături de personaje, intensifică interacţiunea emoţională între public şi film”, a mai spus regizorul.

El a precizat totuşi că o conversie nu va fi niciodată la nivelul turnării în 3D. „Titanic va fi un film în 2,99D”, a glumit Cameron.

Filmul va fi lansat pe 6 aprilie pe ecranele nord-americane, cu patru zile înaintea împlinirii a 100 de ani de la plecarea Titanicului din Southampton către New York.

Plecat în cursă pe 10 aprilie 1912, pachebotul s-a scufundat pe 15 aprilie, după ce s-a lovit de un iceberg.