Tabăra Udrea depune o ultimă CONTESTAŢIE şi cere reorganizarea Convenţiei PDL

Cristian Petrescu, susţinător al moţiunii Elena Udrea, a depus, marţi, la Comisia de Litigii şi Statut a PDL o nouă contestaţie la alegerile pentru preşedinţia partidului, în care cere reorganizarea Convenţiei, arătând că este ultima contestaţie şi că nu se pune problema plecării din partid.

26 mart. 2013, 11:53
Tabăra Udrea depune o ultimă CONTESTAŢIE şi cere reorganizarea Convenţiei PDL

Petrescu a spus că sunt nereguli în organizarea alegerilor, de la delegaţi care au votat şi nu sunt membri PDL, şi a cerut verificarea apartenenţei la PDL, până la cazuri de delegaţi care apar că au votat deşi nu au fost în Bucureşti.
Petrescu a spus că această comisie îl are ca preşedinte pe Daniel Buda, votat de Convenţie, şi poate funcţiona cu cei opt membri vechi ai comisiei, scrie Mediafax.

El a spus că este important că a depus această contestaţie şi urmează ca Daniel Buda să aprecieze când o va lua în discuţie. Petrescu a spus că reprezentanţii Elenei Udrea nu consideră că alegerile au fost în regulă şi că sunt mulţi colegi dezamăgiţi de ce s-a întâmplat la Convenţie.

„Sunt unii care doresc fie o altă formaţiune, dar nu se pune problema plecării din partid, ne luptăm cu USL„, a spus Petrescu.

El a adăugat că în principiu este ultima contestaţie, arătând că nu are rost să continue această luptă.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a replicat că încă nu există Comisia de etică, litigii şi statut, membrii acesteia urmând să fie aleşi la CNC, peste aproape două săptămâni, şi că nu are ce să comenteze în privinţa acestei noi contestaţii.

Vasile Blaga a fost reales preşedintele PDL cu 2.344 de voturi, Elena Udrea obţinând 2.014, iar Monica Macovei – 209 voturi. Elena Udrea a contestat însă rezultatul alegerilor, spunând că diferenţa de voturi între ea şi Blaga a fost de doar 44.