Blaga, VICTORIE CU SCANDAL în PDL. Udrea CONTESTĂ rezultatul: Diferenţa e de 44 de voturi

Mare scandal la Convenţia PDL. După ce Mircea Toader l-a anunţat pe Vasile Blaga drept câştigător al alegerilor pentru şefia PDL, un apropiat al Elenei Udrea, Cristian Petrescu, a anunţat că au contestat rezultatul votului şi au cerut renumătarea voturilor. În acel moment, o parte din delegaţi strigau: "Blaga, Blaga", iar altă parte: "Fraudă, fraudă". "Diferenţa dintre mine şi Vasile Blaga a fost de doar 44 de voturi", a susţinut Elena Udrea.

23 mart. 2013, 16:39
Blaga, VICTORIE CU SCANDAL în PDL. Udrea CONTESTĂ rezultatul: Diferenţa e de 44 de voturi

UPDATE 20.30 Liderii PDL s-au reunit la sediul din Modrogan. Acolo au ajuns şi buletinele de vot.

Scandal de proporţii în PDL. Practic, partidul s-a scindat sâmbătă seara după Convenţia PDL. Vasile Blaga a fost reales preşedintele PDL cu 2.344 de voturi, Elena Udrea obţinând 2.014, iar Monica Macovei – 209 voturi, a anunţat sâmbătă de la tribuna CNE a PDL Mircea Toader, preşedintele comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului.

În timp ce tabăra lui Vasile Blaga sărbătorea pe scena de la Romexpo realegerea lui Vasile Blaga la şefia PDL, Elena Udrea şi susţinătorii ei acuzau că rezultatele nu sunt corecte.

Cristian Petrescu, susţinător al Elenei Udrea, a anunţat de la tribuna Convenţiei Naţionale a PDL că a depus contestaţie care nu a fost luată în discuţie şi ca urmare nu recunosc rezultatul alegerilor. În replică, preşedintele comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader, a spus că la numărarea voturilor au fost reprezentanţi ai tuturor moţiunilor, care au semnat procesele verbale de la cele trei mese de numărare, prin urmare rezultatul este cel anunţat.

Anunţul lui Petrescu a fost primit cu scandarea „Ruşine” din sală.

Invitat pe scenă în calitate de câştigător, Vasile Blaga a spus că din punctul său de vedere lucrurile „sunt încheiate aici” şi a acuzat-o pe Elena Udrea că nu ştie să piardă, menţionând că el nu a umblat azi-noapte prin hoteluri şi că nu i se poate pune la îndoială loialitatea faţă de PDL.

La începutul discursului lui Blaga, Elena Udrea şi susţinătorii ei au părăsit sala. „Diferenţa este de 44 de voturi”, le-a spus Elena Udrea jurnaliştilor la ieşirea din sală.

Elena Udrea a acuzat, sâmbătă seara, faptul că nu s-a rezolvat de către Comisia de numărare a voturilor contestaţia depusă la finalul Convenţiei Naţionale Extraordinare a PDL.

Cei de la comisia de organizare nu au soluţionat contestaţia, au anunţat rezultatul fără a rezolva contestaţia. (…) Am cerut renumărarea voturilor pentru că nu s-a spus de la început câte voturi nule sunt. (…) O să discutăm cu cei de la comisie. Au plecat şi voturile, vom merge în Modrogan. (…) Lucrurile nu pot rămâne aşa, trebuie să se rezolve această contestaţie„, a afirmat Elena Udrea.

Întrebată dacă în acest moment se pune problema ruperii PDL, Udrea a spus: „Nu aş vrea nici măcar să mă gândesc la această posibilitate”.

Citeşte şi: Macovei: Rezultatul alegerilor nu e binefăcător PDL

CEARTĂ ÎNTRE SUSŢINĂTORII LUI BLAGA ŞI UDREA DUPĂ NUMĂRAREA VOTURILOR

Oamenii din tabăra Elenei Udrea susţin că ar fi apărut mai multe voturi numărate decât numărul delegaţilor prezenţi la Convenţia PDL. Cauza Elenei Udrea îl are ca principal apărătot pe vicepreşedintele PDL Florin Popescu. „Nu semnaţi procesele-verbale decât atunci când vine Elena Udrea”, le-a cerut Popescu reprezentanţilor lui Udrea în comisia de numărare.

Surse democrat-liberale au declarat pentru ROMÂNIATV.NET că Mircea Toader încerca să calmeze spiritele în sala în care are loc disputa. „Cine a terminat procesele-verbale să se ducă jos în sală”, a cerut Toader într-o încercare de a-i dispersa pe cei care se ceartă.

Ulterior, s-a decis că singura modalitate de clarifica diferenţele dintre numărul de voturi şi numărul delegaţilor este renumărarea voturilor. Astfel, Ioan Bălan a anunţat delegaţilor renumărarea voturilor, anunţ întâmpinat cu huiduieli din partea simpatizanţilor lui Blaga.

Potrivit România TV, tabăra lui Udrea a ameninţat că, în cazul în care diferenţa dintre buletinele de vot exprimate şi numărul de delegaţi ce şi-au înregistrat participarea persistă, ar putea fi depusă o contestaţie prin care să se solicite anularea Convenţiei.