Struţul Angelica, de la zoo Ploieşti, şi-a găsit perechea, după ce un anonim a donat un mascul

Angelica, femela struţ de la grădina zoologică din Ploieşti, şi-a găsit perechea. După ce partenerul său, Iulian, a murit din cauza stresului cauzat de nişte vânători, Angelica este din nou fericită. O persoană care a dorit să-şi păstreze anonimatul a donat parcului zoo un mascul în vârstă de 2 ani.

RomaniaTV.net
14 feb. 2013, 14:54
Struţul Angelica, de la zoo Ploieşti, şi-a găsit perechea, după ce un anonim a donat un mascul

Cei doi struţi s-au acomodat unul cu celălalt destul de repede. Cel care a adus masculul a mai donat grădinii zoologice şi o pereche de nandu, ambii în vârstă de un an. Acum, noii locatari aşteaptă să primescă un nume, iar pentru asta administraţia locală a organizat un concurs.

„Facem o tombolă pentru copii să-i căutăm nume atât partenerului cât şi celorlalţi doi struţi (…) Se va face extragerea aici şi câştigătorul care va fi naşul struţilor va fi primi şi un tichet de intrare gratuită pe anul 2013 la zoo”, a declarat Laura Mogher, directorul grădinii zoologice.

„El ne-a oferit un exemplar de struţ nandu şi încă o pereche, noi am oferit în schimb nişte văcuţe. Iată că de Valentine’s Day sunt acum fericiţi”, a precizat  şi Raul Petrescu, viceprimarul din Ploieşti.

Fostul partener al Angelicăi a murit acum câteva săptămâni, după ce nişte vânători au tras cu arma în apropierea ţarcului său. Struţul s-a speriat de zgomotul împuşcăturilor şi a murit.

Legea interzice vânatul în apropierea grădinilor care adăpostesc animale. Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele celui care a organizat partida de vânătoare.