Tragedie la Zoo Bucov: Un struţ a făcut infarct, după ce s-a speriat de vânătorii din apropiere

Întâmplare tragică la o grădina zoologică Bucov, din judeţul Prahova. Un struţ a făcut infarct, de teamă că ar putea fi împuşcat. Nu el era cel vizat, însă: vânătorii trăgeau în fazanii din pădurea din apropiere.

28 ian. 2013, 17:31
Tragedie la Zoo Bucov: Un struţ a făcut infarct, după ce s-a speriat de vânătorii din apropiere

Incidentul s-a petrecut la grădina zoologică din Bucov, judeţul Prahova, şi a fost provocat de vânătorii care s-au apropiat prea mult de zona de agrement unde sunt ţinute animalele.

„Am surprins în jurul grădinii un număr de 12-15 vânători care mi-au spus că sunt la vânat de fazani, am auzit focuri de armă,  le-am spus sa nu mai traga cu arma pentru că aici este o gradină zoologică şi sunt animale care nu suportă împuşcături, nu suportă zgomote puternice”, a declarat Gheorghe Raicu de la Grădina Zoologică Bucov.

Animalele au intrat în panică după ce au auzit împuşcăturile.

„Erau exact în spate la urşi, la lacul Tei, pe aleea aceea, exact în spate la struţi (…) toate animalele erau disperate si agitate. Şi urşii, şi jaguarul, şi toate”, a mai spus…..

Struţul nu a făcut faţă stresului provocat de împuşcături. Inima lui a cedat.

„Deşi sunt animale cu o talie mare şi par impunătoare, sunt animale deosebit de sensibile, reacţionează negativ la zgomote şi sunete puternice”, a precizat o angajată.

După ce masculul a cedat în faţa stresului, acum şi viaţa femelei este pusă în pericol pentru că şi-a pierdut partenerul.

„Îi este pusă în pericol sănătatea, poate chiar să moara. Ea este învăţată de 10 ani cu masculul. Aveau tabieturile lor, poate să moară”, a declarat Paraschiva Înjunghiatu.

Autorităţile fac acum o anchetă pentru a vedea care era zona exactă pentru care vânătorii aveau autorizaţie.

Grădina Zoologică din Bucov este cunoscută pentru problemele avute în ultima vreme: la trei luni după decesul unui iac tibetan, care a murit sub ochii directorului de atunci, păscând lucernă, un cerb carpatin a fost lăsat şi el să moară de către angajaţi. În 2012, trei canguri pitici au murit la zoo Bucov, după ce unul a fost sfâşiat de câini, altul a fost muşcat de şobolan, iar un altul a decedat imediat după ce a fost adus din altă parte.