Seceta face ravagii în ţară. Fermierii vor ajutor de calamitate VIDEO

Seceta îi aduce în pragul falimentului pe micii fermieri. Mii de hectare de culturi sunt deja compromise, iar agricultorii se tem că nu vor scoate nici măcar ce au investit. Mai mult, din cauza caniculei prelungite, mii de oameni au rămas fără apă în fântâni.

RomaniaTV.net
22 iul. 2012, 11:28
Seceta face ravagii în ţară. Fermierii vor ajutor de calamitate VIDEO

Agricultorii din toată ţara sunt la pământ din cauza secetei. Cel mai grav afectate sunt culturile de porumb şi floarea soarelui, iar fermierii spun că sunt în pragul falimentului şi intenţionează să ceară Guvernului ajutor de calamitate.

Ca şi cum compromiterea culturilor nu ar fi fost de ajuns, în mai multe localităţi fântânile au secat din cauza secetei. Pompierii le aduc localnicilor apă cu cisternele, altfel oamenii ar trebui să meargă mai mulţi kilometri pe jos sau în cel mai bun caz cu căruţele, până la cea mai apropiată fântână.

În judeţul Alba, peste trei mii de oameni din 5 comune au rămas fără strop de apă în fântâni. Aici debitul râurilor a scăzut în ultima lună chiar şi de şase ori. Până acum, 20.000 de de hectare de culturi agricole au fost distruse.

Şi în Mehedinţi fermierii se tem că seceta îi va lăsa fără sursă de venit. Recolta este compromisă şi, în plus, animalele le-ar putea muri de foame, pentru că nu vor avea cu ce să le hrănească.