Românii fac orice pentru a plăti facturi mai mici la gaze şi curent. Vezi cum păcălesc contoarele

Românii se dovedesc extrem de inventivi atunci când vine vorba de păcălirea contoarelor. Pentru a primi o factură mai mică la gaze, ei apelează la tot felul de metode. În Vaslui, de exemplu, poliţiştii au ridicat mai multe contoare, după ce au descoperit că mai mulţi oameni de afaceri îşi încălzeau cu gaz furat vilele, pensiunile sau barurile pe care le deţin.

13 mart. 2013, 15:06
Românii fac orice pentru a plăti facturi mai mici la gaze şi curent. Vezi cum păcălesc contoarele

Nu doar săracii caută metode prin care să plătească facturi mai mici. La Huşi, mai mulţi oameni de afaceri cu vile şi maşini de lux consumau lunar mii de metri cubi de gaz şi plăteau doar câteva sute de lei. Poliţia a deschis dosare penale pentru furt calificat, iar vinovaţii riscă până la 18 ani de închisoare.

Citeşte şi Cum FURĂ românii gaze. Cele mai folosite metode pentru a fenta contoarele

Metodele prin care se poate fura gaz sunt însă destule. Una dintre ele presupune montarea unui furtun între ţeava pe care vine gazul din reţeaua de distribuţie şi ţeava pe care gazul este dus în locuinţele oamenilor. Montarea acestui furtun împiedică ceasul să mai înregistreze consumul de gaze. Pe timp de iarna, specialiştii spun că oamenii mai folosesc şi o altă metodă. Ei obişnuiesc să arunce pe contor o găleată cu apa. Apa îngheaţă, contorul de asemenea, iar ceasul nu mai înregistrează.

Citeşte şi Cum încearcă românii să FURE curent electric. Vezi metodele folosite

Românul este inventiv şi când fură curent electric. O metodă folosită este aceea în care, cu un burghiu foarte fin, se găureste capacul contorului, se introduce o sârmă care are rolul de a opri discul să se mai învârtă, deci practic, nu mai înregistrează consumul.

Citeşte şi Cum încearcă românii să păcălească repartitoarele de căldură şi apometrele