REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Bistriţa-Năsăud: 75% dintre elevi au obţinut note peste 5

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BISTRIŢA-NĂSĂUD. Primele rezultate de la Evaluarea Naţională au fost afişate sâmbătă. Trei sferturi dintre elevii de clasa a VIII-a din judeţul Bistriţa-Năsăud care s-au prezentat la Evaluarea Naţională au reuşit să obţină medii peste 5, opt dintre ei reuşind chiar să ia nota 10, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (Bistriţa-Năsăud. Elevii nemulţumiţi de notele primite le-au putut contesta în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 22.00. Contestaţiile vor fi soluţionate între 30 iunie şi 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 3 iulie.

25 iun. 2013, 10:14
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Bistriţa-Năsăud: 75% dintre elevi au obţinut note peste 5

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Bistriţa-Năsăud AICI

Evaluarea Naţională a fost susţinută de 2.775 de elevi din Bistriţa-Năsăud, cu 67 mai puţini decât numărul celor înscrişi iniţial. Dintre aceştia, un număr de 694 absolvenţi au obţinut medii sub cinci, potrivit Agerpres. Dintre cei care au luat note de trecere, cei mai mulţi, adică 450 elevi, au medii între 5 şi 5,99, la care se adaugă 434 elevi cu medii între 8 şi 8,99, 406 care au luat între 9 şi 9,99, 399 cu medii între 6 şi 6,99 şi opt cu media zece.

Mediile de zece au fost obţinute doar de fete: trei din municipiul Bistriţa, trei din oraşul Beclean, una din oraşul Năsăud, iar ultima este elevă la şcoala gimnazială din satul Dipşa.

Spre deosebire de anii anteriori, rezultatele la matematică au depăşit aşteptările profesorilor, 117 elevi fiind notaţi cu zece la această disciplină, faţă de numai 15 la română şi doi la limba maternă.

„Dacă până acum matematica era disciplina la care se obţineau rezultate mai slabe, în acest an şcolar rezultatele sunt mult mai bune. Astfel, 71,78% dintre cei care au susţinut examenul au obţinut note mai mari decât 5. Este foarte îmbucurător că 16,45% dintre elevi au obţinut medii între 9 – 9,99, iar 4,21% au obţinut nota 10”, se arată în comunicatul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Vezi şi LISTA LOCURILOR LIBERE de la fiecare liceu din ţară

Notele de la Evaluarea Naţională vor conta la admiterea la liceu, care se va desfăşura în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014. În intervalul 5-10 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a. Listele cu candidaţii vor fi afişate pe 17 iulie la şcolile unde elevii au învăţat şi la liceele unde au fost repartizaţi, iar până pe 26 iulie pot fi depuse efectiv dosarele de înscriere.

Vezi aici CALENDARUL ADMITERII LA LICEU pentru anul şcolar 2013-2014

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie – 1 august pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu vor împlini 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014. În intervalul 17-22 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi.

Citeşte mai mult despre CUM SE COMPLETEAZĂ FIŞA DE ADMITERE

Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc pe data de 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în zilele de 25 şi 26 iulie. Pe 26 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cadrul celor două etape, iar în intervalul 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape.

În cea de-a treia etapă de admitere la liceu, repartizarea computerizată va avea loc în zilele de 5 şi 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau cei care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.