Procurorii DNA, huiduiţi de olteni. „Unde veniţi, mă, aşa…. Jos cu ei!” VIDEO

Procurorii DNA, veniţi la Piatra Olt să ancheteze prezenţa la referendum, au fost huiduiţi de localnici. Oamenii le-au cerut procurorilor să plece şi să nu mai semene teroare. Nu numai în Olt, sătenii sunt furioşi că sunt anchetaţi. Şi în Gorj, oamenii s-au arătat revoltaţi că sunt cercetaţi doar pentru faptul că şi-au exercitat votul.

RomaniaTV.net
14 aug. 2012, 19:22
Procurorii DNA, huiduiţi de olteni. „Unde veniţi, mă, aşa…. Jos cu ei!” VIDEO

Peste 20 de localităţi din Olt au intrat în vizorul procurorilor după ce prezenţa la referendum a atins sau chiar a depăşit sută la sută.

Printre localităţile anchetate de DNA se numără şi Piatra Olt. Procurorii au ajuns marţi dimineaţă, la ora 9.00, şi i-a audiat pe primar şi pe doi dintre preşedinţii de secţii de vot din 29 iulie.

Primarul din Piatra Olt, Tudor Udrescu, a explicat, scrie Mediafax, prezenţa numeroasă la vot prin faptul că localitatea sa este poziţionată la un nod de căi ferate, dar şi pe drumul naţional şi, în plus, locuitorii comunei au ieşit la toate alegerile din trecut în număr mare la vot.

Zeci de oameni au ieşit însă în faţa primăriei cu buletinele la vedere, supăraţi că procurorii vin acum să îi tragă la răspundere de ce au votat aşa mulţi la referendum. Oamenii au cerut să fie lăsaţi în pace şi chiar au declarat că dacă mai trebuie un referendum pentru acelaşi lucru vor ieşi din nou toţi la vot sau poate chiar mai mulţi.

Este sat cu oameni săraci, mulţi dintre noi suntem pensionari, peste 70 de ani, dar cinstiţi. Ce vin ei acuma să ne verifice că ce şi cum am votat noi. Nici nu spun de unde sunt, vin aşa. La mine, unul nu au venit, dar am auzit cum băteau la porţile oamenilor”, a declarat Nicolae Drăgescu, localnic din Piatra Olt.

Când procurorii au venit la sediul Poliţiei din Piatra Olt, au fost întâmpinaţi cu huiduieli de către localnicii adunaţi în faţa postului: „Jos cu ei! Nu mai anchetaţi oamenii, domne! Ne-a sunat lumea plângând. Nu sunt infractori, domne! Anchetaţi oameni nevinovaţi”.

„Unde veniţi, mă, aşa, m-au sunat oameni cu lacrimi în ochi să îmi spună cum veniţi voi, dar e posibil, ce am făcut, nici nu ne spuneţi….”, a strigat Nicolae Trucă, viceprimar în localitate.

„Am votat la referendum şi mai ies la vot o dată, dacă mi se cere, să îl mai dau jos o dată. M-am săturat de el, să plece!”, a declarat Gheorghe Stoica, un localnic din Piatra Olt, ţinând buletinul cu ştampila votat la vedere.

CITEŞTE ŞI Anchetă DNA, cu Biblia pe masă. Primar din Olt: Procurorii au pus oamenii să jure cu mâna pe Biblie

Şi în Gorj, oamenii sunt revoltaţi. „Mie nu mi se pare normal. M-au întrebat dacă am votat, le-am spus că am votat şi am întrebat că e interzis şi a zis că nu, nu e interzis. Dacă este vot liber putem să mergem. De ce să vină să ne întrebe pe acasă dacă am votat sau nu. Unde s-a mai pomenit aşa ceva? Astăzi (nr. marţi) s-a discutat că o să ne amendeze care am dat declaraţii„, a declarat, marţi seara, la România TV, o localnică din Dragoteşti.

„Au început să mă întrebe: Ai votat? Da, am votat. Recunoşti iscălitura asta? Parcă nu prea, am zis eu. Asta am pus-o eu de la mine. Pe urmă au spus să dau declaraţie şi să explic. Nu ştiu de ce au venit procurorii. Nu s-a mai întâmplat asta niciodată”, a spus şi consăteanul Vasile Purcel.

Procurorii DNA au făcut cercetări în peste 20 de localităţi din judeţul Olt, unde prezenţa la referendum a depăşit sută la sută, magistraţii audiind preşedinţii mai multor secţii de votare, dar şi membrii acestora.

Ancheta procurorilor DNA va continua şi în zilele următoare în alte localităţi.

Marţi, Direcţia Naţională Anticorupţie a informat că se fac cercetări în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie, dar că, având în vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.