Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a fost primit cu entuziasm pe aeroportul din Istanbul

În timp ce în centrul oraşului mii de oameni au ieşit în stradă împotriva guvernului pe care-l conduce, premierul turc, întors dintr-o vizită pe continentul african, a fost întâmpinat pe aeroportul din Istanbul cu urale de către simpatizanţii săi.

07 iun. 2013, 14:02
Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a fost primit cu entuziasm pe aeroportul din Istanbul

Mii de oameni s-au adunat în faţa aeroportului din Istanbul pentru a-l întâmpina pe premierul turc. Recep Tayyip Erdogan a ţinut un discurs în care a cerut ca protestele să înceteze. Anterior, el a declarat că reamenajarea pieţei din Istanbul va continua.

În acest timp, mii de oameni se aflau în Piaţa Taksim şi manifestau împotriva Guvernului, dar şi împotriva proiectului de desfiinţare a parcului Gezi. americanii, la rândul lor, l-au criticat pe premierul turc pentru că a vorbit despre „terorişti” făcând astfel aluzie la protestatarii care îl contestau în primele mişcări împotriva regimului său.

Protestele din Istanbul au început în urmă cu mai bine de o săptămână, iar în urmă cu câteva zile au devenit violente şi s-au extins şi în alte oraşe. Până acum, bilanţul confruntărilor a ajuns la patru morţi şi mii de răniţi.

Manifestaţia de vineri a fost prima manifestaţie în favoarea premierului turc de la declanşarea, acum o săptămână, a protestelor antiguvernamentale, informează Fox News.