Prahova:Cinci tone de legume şi fructe comercializate ilegal, găsite în urma descinderilor din piaţă

Cinci tone de legume şi fructe comercializate ilegal au fost descoperite, joi, de poliţiştii prahoveni, în urma descinderilor într-o piaţă din localitatea Pucheni din judeţul Prahova, situată pe DN 1 între Bucureşti şi Ploieşti.

RomaniaTV.net
14 iun. 2012, 16:46
Prahova:Cinci tone de legume şi fructe comercializate ilegal, găsite în urma descinderilor din piaţă

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au indisponibilizat peste cinci tone de legume şi fructe pentru care comercianţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă sau care erau comercializate ilegal.

În cadrul acţiunii, la care au participat 40 de ofiţeri de poliţie, dar şi comisari ai Gărzii Financiare şi de la Protecţia Consumatorului, au fost controlaţi 48 de comercianţi – societăţi comerciale, persoane fizice autorizate şi producători particulari.

Pentru neregulile constatate au fost date 33 de amenzi în valoare totală de 48.500 de lei.

În cazul a patru firme, poliţiştii continuă cercetările întrucât au indicii privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin neînregistrarea în evidenţele contabile a veniturilor realizate.

Aproximativ 40 de ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au descins, joi dimineaţă, în piaţă agro-alimentară din Pucheni, judeţul Prahova, unde se comercializează angro legume şi fructe.

Acţiunea poliţiştilor a vizat activitatea mai multor agenţi economici care comercializează legume şi fructe produse în România sau importate din spaţiul intracomunitar.

Citeşte şi Cum recunoşti fructele şi legumele injectate şi iradiate