Când este bine să consumăm fructele. Vezi sfatul nutriţionistului

Medicii recomandă să se consume cât mai multe fructe şi legume pentru o viaţă sănătoasă. Medicul nutriţionist, Corina Zugravu, a declarat, pentru RTV.NET, cum şi când este bine să mâncăm aceste alimente în aşa fel încât să nu ne afecteze într-un mod negativ organismul.

08 mai 2012, 07:24
Când este bine să consumăm fructele. Vezi sfatul nutriţionistului

Potrivit nutriţionistului, cel mai important lucru este să consumăm fructe.

Unii oameni, fără nicio bază ştiinţifică, arată că fructele, mâncate în momente nepotrivite, ne fac rău. Nu este deloc adevărat, ideea principală ar fi să mâncăm fructe, nu să stăm cu ochii pe ceas, să vedem dacă momentul ales este potrivit sau nu”, spune Corina Zugravu.

Medicul Corina Zugravu atrage atenţia asupra faptului că după masă trebuie să treacă cel puţin o oră până când putem mânca un fruct.

Este bine de ştiut că, după o masă copioasă, trebuie să lăsăm măcar o oră înainte de a consuma fructe, pentru a nu supraaglomera tubul digestiv şi a încetini digestia„, a declarat nutriţionistul.

Mai mult, persoanele care suferă de gastrită sau ulcer nu trebuie să consume fructe pe stomacul gol.

Nu este judicios să recomandăm persoanelor cu gastrite, ulcere sau alte afecţiuni inflamatorii ale tubului digestiv să consume fructe pe stomacul gol, deoarece acestea au o aciditate ridicată şi un conţinut bogat de fibre, ambele fiind iritante pentru tubul digestiv„, spune medicul.

Combinaţia dintre fructe şi alte alimente bogate în carbohidraţi trebuie, de asemenea, evitată.

Nu este bine să asociem fructele cu alte alimente cu conţinut ridicat de carbohidraţi (cereale, produse zaharoase), pentru că ele însele sunt bogate în aşa ceva„, a adăugat nutriţionistul.

Un alt sfat din partea medicului este că în cazul în care consumăm fructe seara sau între mese, să nu uităm faptul că acestea sunt cariogene şi trebuie să mestecăm gumă sau să ne spălăm pe dinţi.