Ponta: Miza la CCR era de fapt să o convingă pe Aspazia Cojocaru să voteze cu Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că miza la nivelul Curţii Constituţionale a fost de fapt ca judecătorul Aspazia Cojocaru să voteze pentru menţinerea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, iar judecătorii nu au ţinut cont de datele solicitate Guvernului.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 13:57
Ponta: Miza la CCR era de fapt să o convingă pe Aspazia Cojocaru să voteze cu Băsescu

„Astăzi am realizat şi noi, cei din Guvern, şi cred că toată lumea că de fapt nu s-a dorit niciun moment să se afle cu adevărat câţi români sunt în acest moment cu drept de vot în ţara noastră, e drept că am aflat acest lucru, dar nu asta a fost preocuparea Curţii Constituţionale, preocuparea a fost de a mai convinge un judecător, de fapt o doamnă judecătoare să treacă în tabăra celor care îl susţin pe preşedintele Băsescu. (…) De fapt, cei de la Curte nu vroiau decât să o convingă pe doamna Cojocaru să voteze, nici nu au luat în seamnă ce am trimis noi şi atunci mă întreb de ce nu au convins-o de pe 3 august, că, uite, am mai pierdut 20 de zile inutil„, a susţinut Ponta.

El a mai apreciat că la nivelul Curţii Constituţionale a fost luată „o decizie pur politică”.

„Azi am constatat că de fapt miza era să convingă un judecător”, a mai spus premierul.

Judecătorul CC Ion Predescu a declarat, pentru „Gândul”, că Aspazia Cojocaru, judecător propus de PSD la Curtea Constituţională, a înclinat balanţa la CC în favoarea lui Traian Băsescu.

„Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi”, a precizat Predescu.

În articol se arată că au votat pentru validarea referendumului Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader, toţi trei din tabăra USL, iar pentru invalidarea referendumului au votat Augustin Zegrean (preşedinte), Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc „din tabăra PDL-Băsescu”, Puskás Valentin Zoltán, propus de UDMR, şi Aspazia Cojocaru, propusă de PSD în CC.

Judecătoarea Curţii Constituţionale Aspazia Cojocaru, a reacţionat şi a declarat pentru evz.ro că ea „nu vrea să facă puşcărie”. Ea s-a arătat indignată de declaraţia colegului său, Ion Predescu, în care acesta a spus că „ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile” şi „am luptat şi noi cât am putut”.