Ponta: Corina Dumitrescu trebuie să lămurească lucrurile, situaţia nu e normală

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat că a vorbit cu Corina Dumitrescu despre suspiciunile care planează asupra corectitudinii informaţiilor din CV-ul acesteia şi i-a cerut să clarifice acuzaţiile până luni, când miniştrii trebuie audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate.

RomaniaTV.net
04 mai 2012, 13:31
Ponta: Corina Dumitrescu trebuie să lămurească lucrurile, situaţia nu e normală

Am văzut informaţi, am discutat cu domnia sa şi trebuie să lămurească lucrurile cât mai rapid pentru că nu este normală situaţia sa. Are obligaţia să lămurească lucrurile, să explice şi spună cum stau lucrurile cu adevărat„, a declarat Ponta la câteva ore după ce în presă au apărut informaţii potrivită cărora ministrul desemnat al Educaţiei nu a studiat la Stanford, aşa cum a scris în CV.

Dumitrescu are timp până luni să explice situaţia studiilor sale. „Nu mie, ci dumneavoastră„, le-a spus Ponta jurnaliştilor prezenţi la sediul UNPR, unde preşedintele PSD s-a întâlnit cu liderii Uniunii pentru a se asigura de sprijinul acestora la votul de luni din Parlament.

Întrebat dacă situaţia lui Dumitrescu pune în pericol acordul comisiilor de educaţie pentru numirea sa ca ministru, Ponta a răspuns: „Nu pot anticipa votul parlamentarilor, dar pot să cer ca miniştrii să se prezinte cât mai bine la audieri„.