Poliţia: Adrian Năstase nu execută din pedeapsă cât timp se află la Spitalul Floreasca

Adrian Năstase nu execută din pedeapsa de doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul Calităţii" pentru că procesul verbal de încarcerare nu a fost întocmit, iar fostul premier nu se află încarcerat într-un loc de detenţie sau într-un penitenciar. Poliţia Capitalei le-a trimis o scrisoare medicilor de la Spitalul Floreasca în care se cer detalii despre starea de sănătate a fostului premier Adrian Năstase Adrian Năstase a fost internat de urgenţă şi operat după ce miercuri seara a încercat să se sinucidă şi s-a împuşcat. Decizia privind transferarea lui Adrian Năstase la spitalul penitenciarului Rahova aparţine medicilor care se ocupă de el.

RomaniaTV.net
24 iun. 2012, 10:02
Poliţia: Adrian Năstase nu execută din pedeapsă cât timp se află la Spitalul Floreasca

Mandatul pentru executarea pedepsei nu a fost pus în aplicare în cazul lui Adrian Năstase, informează Poliţia.

Deoarece, conform Codului de Procedură Penală, nu a fost întocmit procesul verbal de încarcerare şi persoana menţionată în mandatul de executare nu a fost încarcerată într-un loc de detenţie sau într-un penitenciar, se consideră că procedura de executare a mandatului nu a fost încheiată şi sunt continuate demersurile pentru punerea sa în aplicare„, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei. 

Luni, medicii de la Spitalul Floreasc urmează să se pronunţe asupra tranferului lui Năstase la penitenciar.

Mâine dimineaţă (luni n.red.), în jurul orei 10, voi solicita comisiei care s-a îngrijit de starea de sănătate a domnului Adrian Năstase să ia o decizie cu privire la un posibil transfer. Cei care vor hotărî acest lucru sunt doctorii Brădişteanu şi Lascăr”, a declarat pentru Adevărul directorul Spitalului Floreasca, Radu Macovei.

Unul dintre avocaţii lui Adrian Năstase, Lucian Bolcaş, a explicat la România TV că „începerea executării pedepsei este un act procedural formal, care se face printr-un proces verbal de luare în custodie şi se înregistrează la instanţa de executare, care este Tribunalul Bucureşti. În ceea ce-l priveşte pe domnul ministru Ioan Rus, care a spus că Adrian Năstase îşi ispăşeşte deja în spital primele zile de detenţie, el s-a referit la o dispoziţie pe care a dat-o, de punere în executare a acestui mandat. Nu este de datoria lui să urmărească pas cu pas această situaţie„.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă, că are dubii serioase în legătură cu diagnosticul fostului premier Adrian Năstase, având în vedere că a fost pus de Şerban Brădişteanu, fost senator PSD şi cercetat pentru corupţie.

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a acuzat încălcări ale legii în cazul fostului premier Adrian Năstase, de la „negocierea” unui regim preferenţial de a ajunge la închisoare până la vizitele primite la spital, şi cere demisia ministrului de Interne, Ioan Rus.

„Am dubii serioase cu privire la faptul că Adrian Năstase este tratat şi primeşte diagnostic de la doctorul Brădişteanu (…) Faptul că diagnosticul îl pune doctorul Brădişteanu, care a fost senator PSD şi cercetat pentru corupţie, nu-mi dă o stare de linişte cu privire la faptul că diagnosticul este unul corect”, a spus Monica Macovei.

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a vorbit miercuri seara cu Adrian Năstase în legătură cu ducerea sa în arest, iar din conversaţie şi-a dat seama că fostul premier intenţionează să se sinucidă.

Macovei a cerut demisia lui Ioan Rus, considerând că acesta a încălcat legea săvârşind un abuz.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri seară, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul „Trofeul Calităţii”. Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat joi dimineaţă.

Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, vineri, că, la dorinţa familiei lui Adrian Năstase, Spitalul Floreasca nu mai poate să furnizeze niciun fel de informaţie privind starea de sănătate a fostului premier Adrian Năstase.