Medicii nu vor mai oferi informaţii despre starea lui Adrian Năstase

La dorinţa familiei fostului premier, medicii nu vor mai oferi detalii despre starea de sănătate a lui Adrian Năstase. Anunţul a fost făcut de medicul Şerban Brădişteanu, care a explicat presei şi de ce a participat la interveniţia chirurgicală, deşi specialitatea lui este cardiologia.

RomaniaTV.net
22 iun. 2012, 11:19
Medicii nu vor mai oferi informaţii despre starea lui Adrian Năstase

De vineri, la dorinţa familiei Năstase, medicii nu vor mai oferi informaţii opiniei publice despre starea de sănătate a fostului premier. Anunţul a fost făcut de Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a spitalului de Urgenţă Floreasca:”Începând de astăzi, la dorinţa familiei, nu mai putem să vă comunicăm nimic despre starea de sănătate a lui Adrian Năstase şi despre ceea ce se întâmplă cu dânsul. Aş vrea totuşi să precizez câteva lucruri, întrucât s-au iscat tot felul de discuţii„.

Totodată, el a ţinut să facă precizări pe tema speculaţiilor referitoare la participarea sa şi a medicului Ioan Lascăr la intervenţia chirurgicală: „În primul rând, vreau să vă anunţ că nu a fost evacuat niciun fel de etaj. Pacientul este la Terapie Intensivă de când a venit şi până acum, în acelaşi salon de patru paturi. Dacă s-au evacuat, s-au evacuat de pe platforme, aparţinători care pur şi simplu sufocau intrarea în secţiile respective. Nu este vorba să fie mutaţi în niciun alt salon.

Au mai fost comentarii referitoare la faptul că doctorul Lascăr este un chirurg plastician. Da, dar să nu uităm că profesorul Lascăr are în spate ani întregi de traumatologie şi chirurgie de urgenţă, că a condus echipa şi că având mare experinţă în plăgi împuşcate şi-a asumat răspunderea în tratamentul acestor plăgi. Sigur că am fost acolo, pentru că era într-o zonă cu vase şi sunt nervi foarte importanţi pentru extremitatea cefalică. Dar asta nu înseamnă că Brădişteanu era cardiolog, iar Lascăr era chirurg plastician şi nu aveam ce căuta acolo„.

Dincolo de faptul că familia Năstase nu vrea ca starea fostului premier să mai fie mediatizată, acest lucru a fost pus chiar în contracte redactate de avocaţi şi pe care medicii le-au semnat vineri.

Tentativa de sinucidere a fostului premier Adrian Năstase a stârnit mute controverse. Deşi sunt unele voci care pun la îndoială veridicitatea gestului fostului premier, ipoteza unei înscenări în cazul tentativei de sinucidere nu poate fi confirmată sau infirmată.

Fiecare dintre medicii specialişti chemaţi au evaluat lucrurile vizazi de specialitatea lor. Eu, în domeniul meu, nu am găsit lucruri care să intereseze”, a spus medicul Mircea Beuran. În ceea ce-l priveşte pe Şerban Brădiştenau, el a declarat: „A fost o operaţie normală. Orice operaţie, pentru orice om, este o operaţie dificilă„.

Întrebat despre declaraţia de presă pe care fiul cel mare al lui Adrian Năstase vrea să o facă în faţa Spitalului Floreasca, la ora 17.00, Brădişteanu a spus: „Am sfătuit familia lui Adrian Năstase să nu ţină conferinţa de presă aici, la spital, însă nu pot să le interzic acest lucru. Din câte ştiu, Direcţia Spitalului a fost împotriva acestei decizii a familiei„.