Ploile torenţiale au făcut ravagii în ţară. Nouă judeţe sunt afectate de inundaţii

Nouă judeţe sunt afectate de inundaţii, în timp ce 20 de localităţi sunt inundate în Galaţi, apa afectând şi 30 de anexe gospodăreşti din judeţul Sălaj, potrivit ultimelor date furnizate de oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne.

13 iun. 2013, 07:21
Ploile torenţiale au făcut ravagii în ţară. Nouă judeţe sunt afectate de inundaţii

Judeţele afectate de inundaţii sunt: Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Dâmboviţa, Galaţi, Iaşi, Sălaj şi Vrancea.

Angajaţii MAI, prin reprezentanţii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, acţionează pentru remedierea situaţiilor în 28 de localităţi, cele mai multe intervenţii realizându-se în Sălaj (11) şi Iaşi (9), scrie Agerpres.

În prezent mai este doar o localitate, în judeţul Dâmboviţa, fără energie electrică, unde se lucrează pentru remedierea problemei.

În urma ploilor abundente au fost afectate mai multe surse de apă potabilă, autorităţile intervenind cu motopompe pentru a scoate apa din fântâni. Astfel de situaţii sunt în Sălaj (66), Alba (6) şi Bacău (6).

Potrivit oficialilor MAI, inundaţiile au afectat şi două drumuri judeţene, în Iaşi şi Argeş, fără însă a fi oprită circulaţia, şi şapte drumuri comunale, în Vrancea, Bihor şi Sălaj, unde traficul se desfăşoară cu dificultate.

Totodată, angajaţii ISU Bacău au intervenit în zona Podul Turcului, afectat de inundaţii.

Centrul Operaţional al MAI va rămâne activ pentru monitorizarea tuturor situaţiilor din ţară, au precizat oficialii instituţiei.

Citeşte şi COPACI CĂZUŢI şi STRĂZI INUNDATE în Capitală după furtună VIDEO