Pisicile chele din România, vedete în presa britanică FOTO

Expoziţia internaţională de pisici Sofisticat, care are loc în acest weekend la Sala Palatului din Bucureşti, a atras atenţia presei internaţionale. Străinii nu au fost atraşi atât de frumoasele blănoase, cât mai ales de frumoasele... chelioase, adică de pisicile Sphynx, prezente în număr mare la expoziţie.

07 apr. 2013, 11:32
Pisicile chele din România, vedete în presa britanică FOTO

La concursul de frumuseţe felin au participat peste 200 de pisici din diverse rase, majoritatea cunoscute pentru blana lor superbă. Tot pentru titlul de cea mai frumoasă pisică au concurat şi mai multe exemplare din rasa Sphynx, „deşi ele sunt considerate de public, în general, nişte pisici urâte, din cauza pielii ridate şi ochilor gigantici”, scrie cotidianul britanic The Daily Mail, în ediţia electronică de duminică.

În ciuda numelui lor exotic, pisicile din rasa Sphynx provin din Toronto, Canada. Ele au apărut în anii 1960, după împerecherea mai multor exemplare fără blană. O astfel de pisică este extrem de scumpă, ajungând să coste până la 3.000 de lire sterline.

Printre numeroasele pisici Sphynx, la expoziţie au participat şi pisici mai blănoase, precum Norvegiana de Pădure, Main Coon sau British Shorthair.

VEZI AICI CELE MAI FRUMOASE PISICI DE LA EXPOZIŢIA SOFISTICAT

„O pisică Sphynx nu este amuzată de jucăria folosită de un membru al juriului”, scrie The Daily Mail.

„Un Sphynx îşi aşteaptă şansa de a străluci”, scrie cotidianul britanic.

„În ciuda ridurilor şi mustăţilor zbârlite, această pisică încă mai spera la titlul suprem, în timp ce se alinta în braţele juriului„, povesteşte The Daily Mail.

„O fetiţă curajoasă face cunoştinţă cu o pisică Sphynx şi o mângâie între urechi”.

„În ciuda înfăţişării înspăimântătoare, această pisică Sphynx îşi alintă stăpânul”

„Pisica fără păr se caţără pe puloverul stăpânului”, povesteşte cotidianul britanic.

Englezii şi-au prezentat rasa lor de pisici, însă, într-o lumină mult mai favorabilă. „Acest pisoi British Shorthair se apropie mai mult de ideea oamenilor de animal drăgălaş”, scrie The Daily Mail.

Albastră de Rusia

Norvegiana de Pădure