Nunta Elenei Băsescu: Cununie religioasă, cu agenţi de pază şi huiduieli la adresa preşedintelui

După ce dimineaţă au avut cununia civilă, Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu s-au căsătorit religios la Biserica "Sfântul Spiridon Nou". Cum cununia civilă a fost umbrită de protestele a peste 200 de oameni, pe lângă invitaţi, care au sosit deja, la cununia religioasă au participat şi foarte mulţi oameni de pază. De asemenea, zeci de jandarmi au asigurat ordinea publică la nuntă, mai ales că zeci de oameni s-au adunat în faţa bisericii şi aşteptau s-o vadă pe mireasa Elena Băsescu. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de cinci preoţi. VEZI IMAGINI DE LA CUNUNIA RELIGIOASĂ

RomaniaTV.net
01 sept. 2012, 14:14

UPDATE 19.20 Elena Băsescu s-a măritat. Cununia religioasă a fiicei preşedintelui Traian Băsescu şi a lui Bogdan Ionescu s-a încheiat în jurul orei 19.20. Aşa cum este obiceiul, mirii şi invitaţii lor au făcut fotografii în curtea bisericii, apoi s-au urcat în maşini şi au plecat spre Palatul Snagov pentru petrecere.

Şi după ceremonia religioasă, protestatarii strânşi în zona bisericii unde s-a cununat Elena Băsescu l-au huiduit din nou pe Traian Băsescu.

De asemenea, pe lângă protestatari au fost şi susţinători ai preşedintelui sau oameni veniţi pur şi simplu să-i vadă pe miri.

UPDATE 16.21 Nuntaşii au intrat în biserică şi cununia religioasă a început. În schimb, în stradă zeci de oameni l-au huiduit din nou pe preşedintele Traian Băsescu şi i-au cerut să demisioneze. 

UPDATE 18.15 Mireasa Elena Băsescu a ajuns la biserica „Sfântul Spiridon”. Ea a fost ajutată să coboare din maşină de tatăl ei, Traian Băsescu, care a şi condus-o până la intrarea în biserică. De aici a fost preluată de naşul ei de cununie, Răzvan Mustea.

Elena Băsescu poartă o rochie de mireasă albă şi a venit la biserică purtând pe cap un voal alb.

UPDATE 18.04 Mirii înşoţiţi de naşi, rude şi prieteni au plecat de la vila familiei Băsescu direct spre biserica „Sfântul Spiridon Nou”, cu întârziere în condiţia în care cununia religioasă trebuia să înceapă la ora 18.00.

UPDATE 17.40 Zeci de cetăţeni curioşi s-au strns deja în faţa bisericii şi aşteaptă sosirea alaiului. La biserică au ajuns deja mai mulţi lideri importanţi din PDL, precum Adrian Videanu şi soţia lui, Traian Răzvan Ungureanu, dar şi prinţul Paul şi prinţesa Lia şi fiul lor.

Mirele Bogdan Ionescu a ajuns deja la vila familiei Băsescu, acolo unde mireasa Elena Băsescu s-a pregătit şi şi-a schimbat rochia pentru ceremonia religioasă. De aici, alaiul va pleca spre biserică.

Biserica „Sfântul Spiridon Nou” a fost pregătită special pentru nunta Elenei Băsescu. Cu o zi înainte de nuntă, s-au curăţat covoarele, s-a spălat marmura şi s-a schimbat mobilierul. Firma care se ocupă de aranjamentele florale a terminat deja pregătirile pentru cununia religioasă a fiicei preşedintelui.

După ceremonia religioasă, tot alaiul se va îndrepta către Palatul Snagov, acolo unde va avea loc petrecerea de nuntă. Toată după-amiaza s-au făcut ultimele pregătiri, în aşteptarea mirilor şi invitaţilor. A fost zarvă mare, iar firma care se ocupă de catering este cea care serveşte şi Casa Regală.

Dacă la cununia civilă a purtat o rochie Dior de 3.500 de euro, pentru cununia religioasă Elena Băsescu a ales o rochie clasică creată de un designer român anca maxim, care a costat 4.500 de euro. Rochia Elenei Băsescu este albă, făcută din organza, mătase naturală şi dantelă şi tafta.