Numele unui fost şef al Poliţiei şi firma celui mai bogat român apar în dosarul fraudelor bancare

Procurorii DIICOT au descoperit în interceptările convorbirilor telefonice ale persoanelor inculpate în dosarul fraudelor bancare şi numele fostului şef al Poliţiei Române, Pavel Abraham, şi Interagro, firma condusă de cel mai bogat român - Ioan Niculae. Într-o intervenţie la România TV, Pavel Abraham a negat implicarea în dosarul fraudelor. Vineri, Mihai Stan, unul dintre şefii mafiei bancare, a fost găsit şi dus la audieri la DIICOT.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 13:04
Numele unui fost şef al Poliţiei şi firma celui mai bogat român apar în dosarul fraudelor bancare

Conform interceptărilor făcute de procurorii DIICOT, numele fostului şef al Poliţiei Române, avocatul Pavel Abraham, apare în convorbirile din data de 3 iunie 2012 dintre doi inculpaţi.

Gabriel Iordache: Uite, am vorbit cu Abraham, dar el nu e în ţară. Şi chiar nu e în regulă. Adică…ce a putut să afle este că…ce a aflat prin telefon…
Ruse Gabriel: În mare, despre ce e vorba?
Gabriel Iordache: În mare….despre crearea unui grup infracţional organizat
….
Ruse Gabriel: Da…Dar cine e? şeful?
Gabriel Iordache: Fostul…fostul general Abraham frate! (…) E fostul şef al poliţiei.
(Sursa: Referat DIICOT)

Contactat de România TV, Pavel Abraham a declarat că nu a avut nicio implicare în acest dosar, în prezent fiind avocatul unuia dintre inculpaţi.

„Sunt apărătorul unei persoane implicate în dosar, ales de către persoana respectivă. N-am nicio tangenţă, nu îi ştiu, n-am avut nimic cu niciunul dintre ei. Iordache Leonard Gabriel este cel care m-a propus ca aparător şi am studiat dosarul şi am văzut că aceeaşi persoană voia să mă aleagă ca apărător pe mine. Eu anterior am apărat o rudă a lui într-un proces de probleme de droguri. În rest nu are nicio legătură cu mine (n.r. interceptările procurilor DIICOT)”, a declarat la România TV Pavel Abraham.

Frauda bancară de milioane: Şaramet a fost suspendat, angajaţii ministerului – concediaţi

De asemenea, în referatul pentru propunerea de arestare au fost publicate mai multe interceptări ale doi dintre membrii reţelei de frauda bancară în care discutau despre creditele pe care puteau să le ia în numele mai multor firme, una dintre acestea fiind şi Interagro, cea condusă de Ioan Niculae.

Discuţia vizează că mai aveau nevoie de anumite documente legate de terenurile Interagro pentru a obţine creditele dorite. De asemenea, în această interceptare se aminteşte că există deja la dosarul pe care aceştia îl alcătuiau mai multe documente contabile ale firmei şi alte informaţii necesare pentru obţinerea unui credit.

Denisa Amuza: Mai trebuie constracte şi de aia trebuie să vii la birou, să vorbeşti cu cine mai trebuie să faci contract pentru că eu am dat o listă acolo, când mi-ai spus tu INTERAGRO, bla, bla, bla, lu, lu, lu. Înţelegi?
Mihai Toma: Da.
Denisa Amuza: Aşa, şi trebuie să vii să-ţi dau o listă cu ce contracte trebuie să mai faci, ca să le trimitem la bancă.
Mihai Toma: Da.
Denisa Amuza: Aşa, şi garanţiile aduse la propunere.
Mihai Toma: Da.
Denisa Amuza: Şi asta trebuie. Deci atât mai trebuie, pământ. Normal că nu era. Deci ce a ţinut de conbtabilitate, balanţe, bilanţuri, situaţie, clienţi, furnizori, a primit.
SURSA: referat procurori

Un şef al reţelei avea mai multe ştampilele ale ANAF, iar membrii reţelei acuzaţi de fraude bancare beneficiau de sprijin de la nivel înalt, inclusiv din Senat.

Cu ocazia percheziţiei efectuată la adresa biroului lui Daniel Ruse au fost găsite următoarele bunuri: o ştampilă „Municipiul Bucureşti Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti – Sector 5”, o ştampilă „Administraţia Finanţelor Publice a oraşului Voluntari”, o ştampilă „Corpul experţilor contabili şi contabililor autorizaţi din România Dumitrescu Virgil Cristian”, o ştampilă „Ministerul FinanţelorPublice – Registratura Generală – Judeţ Ilfov„, se arată în referatul procurorilor.

33 de persoane, printre care Claudiu Cercel, vicepreşedinte BRD, au fost reţinute în dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro.

Liderul grupării infracţionale din dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, Daniel Ruse, a candidat ca independent la alegerile din 2008 pentru Primăria Olteniţa, iar apoi, scrie presa locală, şi-a cumpărat o fermă de porci şi ar fi coordonat obţinerea de credite cu documente false.

În perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substanţiale prin fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine un număr de 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.

Citeşte şi Vicepreşedinţi de bănci şi directori în instituţii de stat, implicaţi în fraudă şi spălare de bani