Vicepreşedinţi de bănci şi directori în instituţii de stat, implicaţi în fraudă şi spălare de bani

Vicepreşedinţi de bănci şi directori în instituţii de stat au fost implicaţi în fraudă şi spălare de bani. Vorbim de oameni cu renume şi experienţă în sistemul bancar românesc. Claudiu Alexandru Cercel şi Aurel Şaramet, spre exemplu, conduc instituţii cu influenţă importantă în acordarea de credite.

RomaniaTV.net
01 nov. 2012, 11:18
Vicepreşedinţi de bănci şi directori în instituţii de stat, implicaţi în fraudă şi spălare de bani

Aurel Şaramet conduce Fondul National de Garantare, instituţie prin care statul aprobă credite pentru programul Prima Casă, dar şi pentru IMM-uri. Toate aceste împrumuturi sunt garantate de stat. Prin urmare, dacă un beneficiar nu mai plăteşte ratele, le preia statul. Şaramet spune însă că nu a fost ridicat şi dezminte toate acuzaţiile.

Acesta se apără şi dezminte toate acuzaţiile.

Claudiu Alexandru Cercel Duca este vicepreşedintele BRD şi are o experienţă vastă în domeniul bancar. Lucrează la BRD din 1993, ocupând pe rând funcţiile de Ofiţer Trezorerie, Director adjunct Trezorerie, Director Operaţiuni de Piaţă şi Director Executiv Piete Financiare.

Alţi trei angajaţi ai Ministerului Economiei sunt implicaţi în această operaţiune de fraudă şi spălare de bani. Mihai Grigoroiu este asistentul unui secretar de stat în ministerul Economiei. Ionuţ Cătălin şi Roşu Andrei Atanasiu sunt experţi în acelaşi minister. Toţi trei lucrau în direcţii care aveau legătură cu acordarea de ajutoare firmelor mici şi mijlocii.

Un alt nume important este cel al lui Dragos Diaconescu, fost general la Direcţia de Informaţii Externe a Statului.

Directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, Aurel Şaramet, a fost suspendat din funcţie în urma anchetei iniţiate de DIICOT, iar în cazul celor trei angajaţi ai Ministerului Economiei cercetaţi în acelaşi dosar ministrul a decis încetarea activităţii în funcţiile ocupate.