Noua Republică NU va semna protocolul Alianţei România Dreaptă

Partidul Noua Republică nu va putea semna protocolul Alianţei România Dreaptă din cauza faptului că înregistrarea partidului la Tribunal a fost contestată şi nu mai este timp pentru rezolvarea acestei situaţii, a declarat, miercuri, liderul PNR, Mihail Neamţu.

RomaniaTV.net
12 sept. 2012, 11:44
Noua Republică NU va semna protocolul Alianţei România Dreaptă

Neamţu a precizat, într-o conferinţă de presă, că PNR era în situaţia de a fi obţinut, în 28 iunie, o decizie favorabilă privind înregistrarea partidului la Tribunalul Bucureşti, dar între timp a apărut o contestaţie care practic blochează înregistrarea.

El a explicat că traseul dosarului a fost blocat între Tribunal şi Curtea de Apel, iar Curtea de Apel va rezolva situaţia în 15 zile, fiind prea târziu ca PNR să semneze protocolul alianţei.

Neamţu a mai precizat că, pentru respectarea calendarului electoral, protocolul alianţei trebuie semnat până luni.

Mihail Neamţu a mai spus că Noua Republică rămâne partener al alianţei în Comisiile de selectare a candidaţilor, de integritate şi Comisia politică şi că partidul nu este împiedicat să participe la procesul de selectare a candidaţilor.

„Noua Republică explorează, în acest moment, căi şi soluţii juridice pentru a avea candidat care să participe pe listele alianţei, la alegeri. Avem sentimentul că vom găsi o soluţie până marţi, miercuri. Noua Republică va avea zeci de candidaţi”, a adăugat Mihail Neamţu.

Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (ICCD), Mihail Neamţu (PNR), Aurelian Pavelescu (PNŢCD) şi Adrian Papahagi (FCD) au semnat, în urmă cu două săptămâni, un manifest politic comun, care reprezintă un preambul la protocolul de formare a alianţei de centru-dreapta între formaţiunile pe care aceştia le reprezintă.