Noua Republică, al zecelea partid parlamentar. Neamţu: Căutăm un Steve Jobs pentru preşedinţie

Noua Republică devine cel de-al zecelea partid reprezentat în Parlamentul României, o dată cu decizia de marţi a Tribunalului Bucureşti de a accepta înregistrarea oficială a formaţiunii conduse de Mihail Neamţu. Pe lângă intrarea în cursa electorală pentru postul de senator rămas vacant în urma demisiei lui Dan Voiculescu, liderul Noii Republici anunţă primul pas făcut pentru aderarea la familia europeană a conservatorilor, precum şi intenţia de a veni cu un candidat propriu la şefia statului.

30 ian. 2013, 13:33
Noua Republică, al zecelea partid parlamentar. Neamţu: Căutăm un Steve Jobs pentru preşedinţie

Partidul Noua Republică (PNR) este începând de marţi reprezentată în Parlament prin senatorul Valeriu Todiraşcu. Intrat în legislativ pe listele PNŢCD, Todiraşcu devine automat membru al Noii Republici ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti de a înregistra oficial formaţiunea la nu mai puţin de paisprezece luni de la depunerea cererii. Practic, în ciuda faptului că va fi reprezentată de un singur senator, PNR se va alătura PSD, PNL, PDL, PPDD, UDMR, UNPR, PNŢCD, PC şi FC în ceea ce priveşte statutul de partid parlamentar.

„Valeriu Todiraşcu a fost până ieri în PNŢCD. Acum este membru fondator al Noii Republici. Suntem reprezentaţi în Parlamentul României, fapt ce ne va permite să devenim şi membri ai familiei europene a conservatorilor. Am fost invitaţi la întâlnirea partidelor membre ale Alianţei Europene a Conservatorilor şi Reformiştilor (AECR), care va avea loc pe data de 10 mai, la Reykjavik. Este o familie politică importantă din care fac parte nume grele ale politii europene, de la Vaclav Klaus, preşedintele Cehiei şi Jaroslaw Kaczynski, preşedintele Partidului Lege şi Dreptate din Polonia, la premierul britanic David Cameron”, a precizat pentru ROMÂNIATV.NET, Mihail Neamţu.

Pe lângă aderarea PNR la AECR, fapt ce implică totodată şi prima reprezentare a unei formaţiuni politice româneşti la familia europeană a conservatorilor, Noua Republică pregăteşte şi selectarea unei candidaturi la alegerile prezidenţiale din 2014.

„Îmi amintesc că exista o critică, parţial nedreaptă, privind blatul dreptei, în decembrie-ianuarie. Dreapta trebuie să recâştige Bucureştiul. Eu mi-am anunţat disponibilitatea de a candida la alegerile parlamentare. Orice partid conistent nu are voie să rateze oportunitatea candidaturilor, de la funcţia de Preşedinte al României, la cea de consilier local. Căutăm un Steve Jobs al politicii româneşti, un candidat pentru şefia statului. Căutăm mai întâi în afara partidului şi apoi în partid”, a adăugat Neamţu.

Neamţu: L-aş susţine pe Cristian Preda dacă ar candida în colegiul 8

Candidaturile pentru colegiul senatorial 8  din Sectorul 4 al Capitalei atrage şi adâncirea disensiunilor în rândul foştilor aliaţi ai PDL. În timp ce Noua Republică intenţionează să meargă fie pe mâna lui Neamţu, fie să opteze pentru unul dintre reprezentanţii aripii reformiste a PDL, preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, anunţă că îl va susţine pe Iulian Crăciun, candidatul ARD intrat în competiţia din decembrie.

„Cred că, tactic, ar fi înţelept ca PDL, care a fugit de Sectorul 4, să susţină un candidat cu şanse reale. Să nu uităm că în regimul doamnei Udrea, Piedone a fost numit şeful de campanie al PDL Bucureşti. Între timp, pateticul Piedone a ajuns naşul politic al turnătorului Voiculescu. PDL are o mică traumă legată de Sectorul 4 şi de Capitală, în genere. Situaţia ar trebui corect gestionată, de această dată”, a explicat pentru ROMÂNIATV.NET, Mihail Neamţu.

CITEŞTE ŞI: Mihail Neamţu va candida la Senat pe locul lăsat liber de Voiculescu

Practic, Neamţu propune PDL o alianţă în competiţia electorală din Sectorul 4, atât timp cât, spune liderul Noii Republici, candidatul va fi numit din partea grupului intelectualilor democrat-liberali.

„Personal, aş susţine candidatura lui Cristian Preda, Monica Macovei, sau Sever Voinescu, dacă ei şi-ar dori să intre în luptă. Dorinţa lui Cristian Preda de a se bate cu greii USL nu a fost satisfăcută de către Vasile Blaga. Dacă există această dorinţă din partea sa, eu o susţin. Dacă nu, îmi menţin punctul de vedere şi sunt gata să candidez”, a adăugat liderul PNR.