Ungureanu: Demisia lui Voiculescu este un gest incalificabil, îl susţinem pe Crăciun la alegeri

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat luni că demisia lui Dan Voiculescu din Senat are ca scop "întârzierea întâlnirii cu justiţia", menţionând că este un gest "incalificabil" şi că formaţiunea pe care o conduce îl va susţine pe Iulian Crăciun la alegerile parţiale din colegiul acestuia.

RomaniaTV.net
28 ian. 2013, 15:44
Ungureanu: Demisia lui Voiculescu este un gest incalificabil, îl susţinem pe Crăciun la alegeri

Preşedintele Forţei Civice a fost întrebat cum vede demisia anunţată de Dan Voiculescu în plenul Senatului.

„Este proba foarte evidentă a felului în care este tratată o instituţie foarte importantă pentru democraţie, e vorba de Legislativ, şi în special Senatul. Este o bătaie de joc fără margini şi lucrul acesta ne îndeamnă să credem că această şedinţă a plenului arată ca şi cum ar fi fost aranjată pentru a-l vedea pe domnul Voiculescu încercând să scape de justiţie. Este incalificabil, nu am crezut că o să putem ajunge într-o ţară care se doreşte europeană să asistăm la un asemenea joc, pe cât de transparent, pe atât de lipsit de morală”, a susţinut Ungureanu.

Acesta a menţionat că demisia lui Voiculescu are ca scop „întârzierea întâlnirii cu justiţia”.

CITEŞTE ŞI: Mihail Neamţu va candida la Senat pe locul lăsat liber de Voiculescu

Liderul FC a menţionat că formaţiunea sa îl va susţine drept candidat pentru colegiul vacantat de Voiculescu din Sectorul 4 pe Iulian Crăciun, cel care l-a contracandidat pe preşedintele fondator al PC şi în luna decembrie 2012.

„Sperăm ca el să poată fi asumat şi de celelalte forţe din dreapta”, a mai spus Ungureanu.

Senatorul Dan Voiculescu a anunţat, luni, în plenul Senatului, că demisionează din funcţie, la mai puţin de o săptămână după ce depusese jurământul ca senator. El şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat „speculaţii” cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica „actul de justiţie” în cazul dosarului său.

Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este inculpat senatorul Dan Voiculescu, va fi reluat în 31 ianuarie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis cererea procurorilor anticorupţie de urgentare a judecării cazului.

Demisia sa determină mutarea procesului său de la instanţa supremă, competentă să judece parlamentari, la Tribunalul Bucureşti. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.