Noi reguli pentru reabilitare: Proprietarii vor plăti cel puţin 10% din costurile anvelopării

Ceartă pe căldură între locatari. Deşi RADET a decis furnizarea agentului termic pentru toţi bucureştenii, sunt locuinţe în care căldura nu a ajuns. Şi asta pentru că unii locatari nu vor să plătească facturi mai mari iarna. Mai puţine emoţii pentru plata întreţinerii vor avea cei care stau în blocurile izolate termic. Însă locatarii care visează şi ei să beneficieze de acest program trebuie să ştie că regulile aprobării se vor schimba.

RomaniaTV.net
05 nov. 2012, 10:20
Noi reguli pentru reabilitare: Proprietarii vor plăti cel puţin 10% din costurile anvelopării

Decizia RADET de a începe furnizarea căldurii a adus în unele blocuri şi gâlceava: unii vor căldură, alţii spun pas de teama facturilor mari. „Acum începe să se mai încălzească. Seara este mai frig, dar ziua este cald şi nu vreau să plătesc coloana pentruu unii care sunt mai friguroşi”, a spus un locatar.

Decizia oamenilor de a nu deschide vanele din subsolul blocurilor afectează însă pe toată lumea. „Cum să nu se dea căldură? Suntem oameni bolnavi, bătrâni bolnavi. Soţul meu este imobilizat la pat. Suntem bolnavi, nouă ne trebuie căldură”, a spus o locatară.

Cei care nu se plâng sunt cei din blocurile reabilitate termic. Pe viitor însă, regulile de izolare a blocurilor se vor schimba. Nu se va mai aplica principiul primul venit primul sosit, ci vor fi anvelopate mai întâi blocurile foarte vechi cu pierderi mari de energie şi cele cu mulţi locatari.

În plus proprietarii vor fi puşi la plată. Dacă acum în Capitală, de exemplu, primăriile de sector acoperă şi contribuţia locatarilor, pe viitor aceştia vor plăti, obligatoriu, cel puţin 10% din totalul lucrărilor.

Citeşte şi: TOPUL sectoarelor cu cele mai multe blocuri REABILITATE termic în Bucureşti