Nelson Mandela rămâne internat în spital

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a petrecut a doua noapte în spital după ce în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost internat în urma acutizării infecţiei pulmonare de care suferă.

09 iun. 2013, 09:49
Nelson Mandela rămâne internat în spital

În ultimele 24 de ore nu a fost emis niciun buletin privind starea sănătăţii lui Mandela (94 de ani), care a fost deja spitalizat de trei ori în ultimele cinci luni, ultima dată tot pentru o agravare a infecţiei respiratorii, informează Agerpres.

Populara publicaţie Sunday Sun a titrat duminică „Mandela se luptă pentru viaţa sa!”, în timp ce la Pretoria numeroşi jurnalişti şi fotoreporteri s-au strâns în faţa spitalului unde este internat laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 1993.

Fiica sa cea mică, Makaziwe, a declarat la sfârşitul lunii mai că tatăl său aproape nu mai vorbeşte şi comunică mai mult prin semne.

Laureat al Premiul Nobel pentru Pace în 1993 pentru lupta sa în favoarea egalităţii rasiale şi pentru drepturile omului, Nelson Mandela a apărut recent la televiziune cu prilejul vizitei pe care i-a făcut-o acasă actualul preşedinte al ţării, Jacob Zuma. În înregistrare, se putea vedea că starea sa de sănătate era precară.