Nelson Mandela, spitalizat, din nou, în stare gravă

Fostul preşedinte sud-african, Nelson Mandela, în vârstă de 94 de ani, a fost din nou spitalizat, sâmbătă, pentru o infecţie pulmonară, într-o stare "gravă, dar stabilă", a anunţat preşedinţia Africii de Sud.

08 iun. 2013, 07:52
Nelson Mandela, spitalizat, din nou, în stare gravă

„În această dimineaţă, în jurul orei 1:30, starea lui Mandela s-a deteriorat şi el a fost transferat într-un spital în Pretoria. Starea lui rămâne preocupantă, dar stabilă”, a precizat într-un comunicat cabinetul de presă al actualului preşedinte sud-african Jacob Zuma, potrivit Agerpres.

Fiica sa cea mică, Makaziwe, a declarat la sfârşitul lui mai că tatăl său aproape că nu mai vorbeşte şi comunică mai mult prin semne. Nelson Mandela a fost spitalizat de trei ori în ultimele cinci luni, ultima dată tot pentru o acutizare a infecţiei respiratorii de care suferă.

Laureat al Premiul Nobel pentru Pace în 1993 pentru lupta sa în favoarea egalităţii rasiale şi pentru drepturile omului, Nelson Mandela a apărut recent la televiziune cu prilejul vizitei pe care i-a făcut-o acasă actualul preşedinte a ţării, Jacob Zuma. În înregistrare, se putea vedea că starea sa de sănătate este foarte precară.