Munca în gospodărie le fereşte pe femei de apariţia cancerului la sân

Treburile casnice deşi nu sunt tocmai o plăcere, sunt însă o activitate fizică ce are şi o parte benefică pentru organismul femeii. Recent, cercetătorii au descoperit că munca în gospodărie poate reduce riscurile apariţiei cancerului la sân.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 17:41
Munca în gospodărie le fereşte pe femei de apariţia cancerului la sân

Un studiu iniţiat şi finanţat de institutul britanic de Cercetări pentru Cancer a scos la iveală faptul că femeile care fac muncă în gospodărie îşi diminuează riscurile de apariţie a cancerului la sân cu 6% până la 13%, în funcţie de numărul de ore pe care le petrec dedicându-se treburilor casnice.

Astfel 6 ore de menaj pe zi diminuează riscul de cancer la sân cu 13%, iar 2,5 ore pe zi, cu 6%.

Există veşti bune şi pentru femeile care îşi petrec mai puţin timp cu mătura în mână. Dacă merg pe jos 2,5 ore pe zi sau se ocupă zilnic de grădinărit, riscurile de a se îmbolnăvi de cancer la sân se reduc şi ele.

Specialiştii spun că este esenţial ca aceste activităţi să fie practicate zilnic şi chiar şi activităţile fizice moderate au un rol benefic în prevenirea apariţiei cancerului la sân.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 257.805 femei din Europa. În cadrul cercetărilor s-au luat în considerare şi alţi parametri, cum ar fi frecvenţa şi intensitatea activităţii fizice, greutatea corporală, consumul de alcool şi alţi factori care ar putea influenţa apariţia cancerului la sân. Studiul a fost publicat în revista de specialitate Journal of Cancer.