Mircea Miclea, membru în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor: Ponta A PLAGIAT

Unul dintre membrii Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, Mircea Miclea, a declarat, vineri, că premierul Victor Ponta a plagiat, relatează România TV. Consiliul analizează la această oră acuzaţiile de plagiat care planează asupra tezei de doctorat al lui Victor Ponta, deşi joi Consiliul General în actuala formulă a fost desfiinţat printr-un ordin al ministrului Educaţiei. Ordinul a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.

RomaniaTV.net
29 iun. 2012, 06:52
Mircea Miclea, membru în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor: Ponta A PLAGIAT

UPDATE 10.40 Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a ajuns la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor, pentru „a le spune cu subiect şi predicat” membrilor că nu acest for este îndreptăţit să analizeze acuzaţiile de plagiat.

Potrivit România TV, Miclea a spus că, în opinia sa, teza de doctorat a lui Ponta reprezintă un caz de plagiat. Fostul ministru al Educaţiei susţine că există şi alţi membri ai Consiliului care îi împărtăşesc opinia, însă deocamdată nu s-a luat o decizie.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare ar trebui să dea astăzi verdictul în cazul acuzaţiilor de plagiat ce i-au fost aduse premierului Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă.

Membrii Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) au fost convocaţi la şedinţă, vineri, deşi printr-un ordin de ministru emis joi a fost desfiinţat Consiliul General, după ce conducerea nu a prezentat ministrului Educaţiei raportul de activitate solicitat.

Ministrul interimar al Educaţiei a declarat, vineri, pentru Mediafax, că printr-o adresă trimisă în 21 iunie Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare s-a solicitat conducerii să comunice în scris, până în 28 iunie, raportul privind resursa umană pentru activităţile didactice şi de cercetare din învăţământul superior, în baza unor indicatori specifici şi numărul controalelor efectuate în universităţi privind modul de desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare, numărul sesizărilor primite şi analizate, poziţia referitoare la criteriile de validare a tezelor de doctorat, numărul tezelor de doctorat analizate.

Întrucât până joi, 28 iunie, conducerea CNATDCU nu a prezentat nimic din cele solicitate, a fost emis un ordin de ministru prin care a fost desfiinţat Consiliul General al CNATDCU. Prin acest ordin a fost propusă mărirea componenţei Consiliului General de la 21 la 45 de membri, iar aceştia să fie reprezentanţi de la toate universităţile, a declarat Pop.

Întrebat dacă şedinţa Consiliului General al CNATDCU mai poate avea loc în actuala componenţă, având în vedere Ordinul de ministru emis joi, Liviu Pop a spus că nu comentează acest aspect.

Ordinul de ministru a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.

Premierul Victor Ponta a spus într-un interviu pentru cotidianul spaniol „El Pais” că va demisiona dacă Comisia de Etică din partea Ministerului Educaţiei va confirma acuzaţia că a plagiat teza de doctorat. „Îmi voi asuma responsabilitatea, chiar dacă am fost acuzat pe criterii politice şi, de asemenea, punctul meu de vedere nu a fost ascultat”, a spus Ponta.