Ponta, în „El Pais”: Îmi asum răspunderea dacă se dovedeşte că am plagiat

Premierul Victor Ponta a spus într-un interviu pentru cotidianul spaniol "El Pais" că va demisiona dacă Comisia de Etică din partea Ministerului Educaţiei va confirma acuzaţia că a plagiat teza de doctorat. "Îmi voi asuma responsabilitatea, chiar dacă am fost acuzat pe criterii politice şi, de asemenea, punctul meu de vedere nu a fost ascultat", a spus Ponta.

RomaniaTV.net
28 iun. 2012, 13:39
Ponta, în „El Pais”: Îmi asum răspunderea dacă se dovedeşte că am plagiat

Întrebat de reporterul „El Pais” dacă şi-a plagiat teza de doctorat, premierul Victor Ponta a răspuns că nu.

„Această problemă a apărut după izbucnirea conflictului cu preşedintele legat de reprezentarea României la Consiliul European. Am început teza de doctorat în 1999 şi de atunci am ocupat funcţia de ministru în mai multe guverne, am fost Ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul şi sunt liderul partidului de mai bine de doi ani. Am respectat toate legile existente în România. Am cerut Comisiei de Etică aparţinând Ministerului Educaţiei să verifice şi sunt convins că se va demonstra că nu am plagiat. Din păcate, este vorba de un atac politic din partea preşedintelui după anunţarea dreptului meu de a participa la reuniunea de la Bruxelles”, a răspuns Ponta.

Întrebat ce va face dacă Comisia de Etică va constata că a plagiat, Ponta a răspuns „sigur mă retrag, demisionez”. 

„Îmi voi asuma responsabilitatea, chiar dacă am fost acuzat pe criterii politice şi, de asemenea, punctul meu de vedere nu a fost ascultat”, a mai spus Ponta.