Mircea Albulescu, devastat de moartea lui Şerban Ionescu: Cred că Dumnezeu e prea uituc VIDEO

Actorul Mircea Albulescu a fost prezent, sâmbătă, la Teatrul Naţional Bucureşti, pentru a-şi lua adio de la Şerban Ionescu, cel care i-a fost mai întâi elev la Facultatea de actorie şi mai apoi coleg pe scenă şi pe platourile de filmare.

RomaniaTV.net
24 nov. 2012, 11:20
Mircea Albulescu, devastat de moartea lui Şerban Ionescu: Cred că Dumnezeu e prea uituc VIDEO

Mircea Albulescu era vizibil afectat de dispariţia actorului Şerban Ionescu, decedat pe 21 noiembrie, după o lungă suferinţă provocată de o boală fără leac. Actorul care i-a fost şi profesor lui Şerban Ionescu a afirmat că îl leagă de el foarte multe amintiri.

Mă leagă foarte multe amintiri de Şerban, în special pentru că la penultima lui premieră, la „Livada de vişini”, ne-am îmbrăcat în aceeaşi cabină. Ne-am cunoscut chiar în pielea goală, cum se spune, şi am fost foarte apropiaţi. În anul patru, era studentul lui Amza, iar el m-a chemat şi mi-a spus «vino să-i vezi şi să preiei clasa pentru că eu nu mai pot să vin la şcoală». Atunci l-am remarcat pentru prima oară„, a povestit Mircea Albulescu.

Maestrul a cerut publicului să nu-l uite pe Şerban Ionescu şi să-i respecte „dorul de teatru şi de actorie: „Partea vie, a noastră, a lui Şerban, s-a încheiat. Începe partea eternă, Şerban va continua să existe în amintiri, în dorul nostru de teatru. Cred că Dumnezeu e cam uituc. Prea uituc. Altminteri nu înţeleg cum ar putea să nu mai citească răbojul pe care i-l întinde în fiecare noapte Petru Pescarul cu cei care sunt rechemaţi. Nu pot să cred că nu ar fi băgat de seamă că Şerban e pe această listă. Dispariţia lui ne obligă în numele lui şi spre bucuria noastră, câte vreme mai suntem pe acest pământ, să-i respectăm dorul de teatru, dorul de actorie, dorul de a descreţi frunţile conaţionalilor săi. Din inimă, eu şi ai mei, care trudim pe această scenă şi pe platouri, îi urmăm odihnă veşnică şi să stea liniştit: vom face tot ce se poate ca dumneavoastră să nu-l uitaţi„.