Ultimele aplauze pentru Şerban Ionescu. Actorul a fost înmormântat cu onoruri militare VIDEO

"Moartea este un accident pe care îl aşteptăm din prima zi în care ne naştem". Cu acest gând şi-a dus Şerban Ionescu suferinţa şi şi-a dat ultima suflare. Actorul a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu. L-au condus pe ultimul drum familia, prietenii, colegii actori, dar şi oameni care nu îl cunoşteau decât din filme sau de pe scenă. Mama actorului decedat la vârsta de 62 de ani nu a plecat nicio clipă de lângă sicriu.

RomaniaTV.net
24 nov. 2012, 10:19

Actorul Şerban Ionescu a ieşit din scenă, sâmbătă, în faţa a sute de oameni veniţi să-l aplaude pentru ultima oară. Actorul Şerban Ionescu a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare şi în aplauzele a sute de persoane, familia, prietenii, colegii de breaslă şi oameni simpli au venit să-i fie alături pe ultimul drum.

Mama actorului, în vârstă de 80 de ani, a fost de neurnit de lângă sicriu. Sfârşită de durere, bătrâna a murmurat în permanenţă numele fiului ei şi a vărsat lacrimi amare, flancată de nora sa, actriţa Magda Catone.

Actorul a avut parte de aplauze atât la plecarea cortegiului mortuar de la Teatrul Naţional, dar şi la sosirea la Cimitirul Bellu, unde s-a desfăşurat ceremonia religioasă.

După oficierea slujbei, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost scos din biserică, fiind purtat de militari din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”. Coborârea sicriului în mormânt a fost însoţită de trei salve şi de noi aplauze.

Moartea lui Şerban Ionescu şi lupta cu boala, pe care a pierdut-o, i-a mişcat până la lacrimi şi pe cei care nu au avut privilegiul de a-l cunoaşte personal. Sute de oameni s-au perindat pe la căpătâiul actorului, al cărui trup neînsufleţit a fost depus, de vineri, în Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti şi alte câteva sute au venit, sâmbătă, la funeraliile sale, de la Cimitirul Bellu. 

CITEŞTE ŞI: Dorinţă îndeplinită pentru Şerban Ionescu. Mesajul emoţionant trimis de Radu Beligan

Şerban Ionescu s-a stins din viaţă pe 21 noiembrie, la vârsta de 62 de ani, după ce luni de zile a fost măcinat de o boală fără leac.

Zeci de persoane, admiratori, dar şi colegi de breaslă, au venit vineri la Biserica Batiştei pentru a-şi lua rămas bun de la actor. Pe lângă admiratori, care au venit cu flori la Biserica Batiştei, s-au numărat şi colegi ai lui Şerban Ionescu, precum Vladimir Găitan, Eugen Cristea, Carmen Tănase, Elvira Deatcu şi Marin Moraru. Mai multe coroane de flori au fost trimise de membri ai familiei, prieteni şi apropiaţi ai actorului, printre acestea numărându-se şi una de la Teatrul Mic din Capitală şi una de la preşedintele Traian Băsescu. Pelerinajul a continuat şi la Teatrul Naţional, unde au venit să-şi ia rămas bun de la Şerban Ionescu Ion Caramitru, Mircea Albulescu şi oameni simpli care l-au iubit şi admirat pe actor.