Kelemen: Sunt foarte multe motive pentru suspendarea lui Băsescu

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la finalul şedinţei de la Parlament în care Uniunea a discutat despre suspendarea preşedintelui, că "sunt foarte multe motive" pentru suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu. Potrivit preşedintelui UDMR, parlamentarii săi urmează să fie prezenţi în sală la votul pentru suspendare şi să voteze.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 09:53
Kelemen: Sunt foarte multe motive pentru suspendarea lui Băsescu

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat miercuri că va lua o decizie cu privire la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu după ce va vedea documentul depus de USL, dar a susţinut că sunt suficiente motive pentru suspendarea şefului statului.

„Nu am văzut documentul. Nu cunoaştem conţinutul documentului. În momentul în care vom lua cunoştinţă de acest document, atunci vom lua şi noi o decizie. De aceea, nu vreau să fiu în acest moment nici foarte categoric, nici nehotărât. Eu consider că trebuie să vedem documentul şi apoi discutăm”, a declarat Kelemen, la Palatul Parlamentului, după şedinţa grupurilor parlamentare ale Uniunii.

El a mai spus că UDMR ia în calcul să fie prezent şi să voteze în plenul Parlamentului la şedinţa privind suspendarea preşedintelui Băsescu.

Întrebat dacă el consideră că sunt suficiente motive pentru suspendarea şefului statului, Kelemen a spus: „Sunt foarte multe motive, bineînţeles”.

O delegaţie formată din trei lideri ai UDMR a mers miercuri la negocieri cu USL, înainte de depunerea solicitării USL de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a anunţat că juriştii USL lucrează la elaborarea documentului pe baza căruia USL va solicita suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au fost convocate pentru ora 13.00, la Senat, urmând să fie depuse documentele pentru suspendarea preşedintelui.