Băsescu: USL, UDMR şi UNPR vor să pună justiţia sub control. SUSPENDAREA MEA e doar o etapă

Preşedintele Traian Băsescu i-a acuzat marţi seara pe liderii USL, UDMR şi UNPR că vor să preia controlul asupra justiţiei şi că suspendarea sa din funcţie este doar o etapă în atingerea acestui scop.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 18:16
Băsescu: USL, UDMR şi UNPR vor să pună justiţia sub control. SUSPENDAREA MEA e doar o etapă

„Ţinta finală a acţiunilor majorităţii parlamentare conduse de Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea şi Kelemen Hunor este punerea sub control a justiţiei. Suspendarea preşedintelui este doar o etapă intermediară. Repet, suspendarea preşedintelui este doar o etapă intermediară care urmează să aibă loc în zilele următoare. Problema acestor domni şi a partidelor lor este punerea sub control a justiţiei„, a spus Băsescu.

Preşedintele a mai spus că a venit timpul ca cei din majoritate să înţeleagă că politicienii sunt egali în faţa legii cu orice cetăţean.

Senatorii au decis marţi, în şedinţă extraordinară, revocarea lui  Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului, cu 70 de voturi „pentru” şi o abţinere. Senatorii PDL nu au participat la şedinţă. În schimb, reprezentanţii UDMR şi ai UNPR au votat în favoarea debarcării democrat-liberalului.  Crin Antonescu a fost ales preşedinte al Senatului şi devine al doilea om în stat. În cazul în care preşedintele Traian Băsescu va fi suspendat, Antonescu va asigura interimatul. Deputaţii se întrunesc şi ei marţi seara în şedinţă pentru a discuta revocarea din funcţie a Robertei Anastase de la şefia Camerei.

De asemenea, plenul reunit al Parlamentului a decis marţi seara revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu. În semn de protest, parlamentarii PDL au părăsit sala de şedinţă.  Decizia schimbării Avocatului Poporului a fost luată după ce şedinţa a fost suspendată mai bine de două ore. Democrat-liberalii acuză că demersul Parlamentului este unul anticonstituţional şi vor să conteste decizia la CCR. Adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, asigură interimatul după revocarea lui Gheorghe Iancu.