Instructorul de la un centru de copii din Buzău suspectat că a ABUZAT SEXUAL o fată a fost SUSPENDAT

Instructorul de la un centru pentru copii cu dizabilităţi din Buzău acuzat de o fată de 13 ani că ar fi abuzat-o sexual a fost suspendat pe perioada anchetei, iar şeful centrului a fost demis, a anunţat, luni, conducerea DGASPC, precizând că nu există însă dovezi împotriva bărbatului reclamat.

RomaniaTV.net
08 apr. 2013, 11:07
Instructorul de la un centru de copii din Buzău suspectat că a ABUZAT SEXUAL o fată a fost SUSPENDAT

Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău, Alina Bădulescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că instructorul de educaţie asupra căruia planează suspiciunea de abuz sexual asupra unei minore din centrul de plasament în care acesta lucrează are 33 de ani, lucrează în instituţie din anul 2005 şi niciodată nu a existat o plângere împotriva sa, potrivit Mediafax.

Ea a precizat că s-a decis suspendarea contractului de muncă al instructorului, deşi la acest moment nu există probe împotriva acestuia.

„Cazul ne-a fost semnalat de către Centrul rezidenţial pentru copilul cu deficienţe de vedere. În cursul zilei de joi am primit o informare de la şeful de centru despre o suspiciune de abuz sexual la o minoră de 13 ani de către un angajat al centrului. E vorba despre un instructor de educaţie. Am dispus de urgenţă îndepărtarea angajatului de copiii aflaţi în grija lui, am trimis un psiholog şi un consilier pentru a evalua situaţia, iar copila a fost supusă unei evaluări psihologice pentru a vedea dacă se confirmă. Apoi, am sesizat Poliţia şi am dispus suspendarea contractului de muncă”, a declarat directorul DGASPC Buzău, Alina Bădulescu.

Ea a precizat că fata, care are probleme de vedere, ar fi reclamat că ar fi fost mângâiată de către instructor în dormitorul său, în timp ce părinţii acesteia au reclamat că adolescenta ar fi fost violată, însă fapta nu ar fi confirmată nici de colegele de cameră ale minorei şi nici de personalul centrului.

„Sunt acuzaţii că ar fi mângâiat-o, ar fi pipăit-o. Altceva nu avem la acest moment. S-ar fi întâmplat în dormitorul ei, acum trei săptămâni. Ea a delimitat în timp şi spaţiu foarte bine lucrurile. Asta ne-a facut să concluzionăm că ar fi real si de asta am sesizat Poliţia. Nu avem indicii multe si dovezi. E cuvântul copilului împotriva cuvântului instructorului”, a adăugat Bădulescu.

Ea a precizat că după acest scandal au fost extinse cercetările la acest centru, iar şeful instituţiei a fost demis, după ce au fost descoperite mai multe nereguli în ceea ce priveşte situaţia copiilor din acest centru.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, comisar-şef Florina Crucianu, declara că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a sesizat Poliţia municipiului, vineri după-amiază, despre un abuz sexual asupra unei minore instituţionalizate la „Centrul rezidenţial pentru copilul cu deficienţe de vedere” din Buzău. Crucianu preciza că în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru viol, cercetările fiind în fază preliminară.