În plină criză economică, BNR îşi cumpără limuzine de 130.000 de euro bucata VIDEO

În topul achiziţiilor extravagante făcute de Banca Naţională a României, se adaugă şi maşinile de lux de 500 de cai putere care costă nici mai mult, nici mai puţin de 136.000 de euro fiecare. Se pare că astfel de achiziţii ajută economia şi aduc bani la buget, prin taxele plătite.

RomaniaTV.net
24 nov. 2012, 15:17
În plină criză economică, BNR îşi cumpără limuzine de 130.000 de euro bucata VIDEO

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Cel puţin aşa se întâmplă la Banca Naţională a României, care tocmai a cumpărat cinci maşini de lux la un preţ pe măsură: 136.000 de euro fără TVA fiecare. Reprezentanţii instituţiei spun că astfel de cheltuieli sunt obişnuite pentru BNR.

„Banca Naţională are un parc de maşini complex pentru o complexitate de activităţi. Cumpărăm continuu. Am cumpărat şi anul trecut, vom cumpăra şi altele la anul. Banca Naţională nu este instituţie bugetară. Niciun leu, niciun euro sau niciun dolar ce se cheltuieşte la BNR nu vine de la buget”, a declarat Adrian Vasilescu, consilier BNR.

La banii oferiţi, BNR a impus şi condiţii pe măsură. Maşinile trebuie să fie confortabile şi cu motoare puternice, de 275 sau 500 de cai putere. Modele precum Audi A8, BMW M6 sau Mercedes S63 ar îndeplini condiţiile Băncii Naţionale.

Reprezentanţii instituţiei spun că astfel de achiziţii sunt utile pentru economie şi pentru bugetul de stat, deoarece pentru ele se plătesc taxe.

„Faptul că Banca Naţională cumpără, bine-ar fi dacă ar putea să cumpere şi alte instituţii sau unităţi care nu sunt bugetare, pentru că ar fi alimentat bugetul”, a precizat Adrian Vasilescu.

De altfel, nu sunt singurele achiziţii de mare valoare făcute anul acesta de BNR. Instituţia a mai plătit aproape 200.000 de euro pe 13 maşini de teren şi peste 60.000 de euro pentru un set de veselă fină, brodată cu fir de aur.