Hosni Mubarak a făcut „depresie nervoasă” de când se află la închisoare

Unul dintre avocaţii lui Hosni Mubarak, Yasser Bahr, a confirmat că fostul preşedinte egiptean "este pe cale să facă o depresie nervoasă, care i-a afectat starea de sănătate generală".

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 07:55
Hosni Mubarak a făcut „depresie nervoasă” de când se află la închisoare

Sănătatea lui Hosni Mubarak, în vârstă de 84 de ani, „s-a deteriorat de când se află în închisoare, în special în urma unei vizite a soţiei sale, Suzanne Mubarak, şi a celor două fiice vitrege”, a declarat un oficial din domeniul securităţii egiptene.

Fiul său cel mic, Gamal, care se află de asemenea la închisoarea din Tora, o suburbie la sud de Cairo, a fost mutat pentru a fi mai aproape de tatăl său, potrivit aceleiaşi surse.

Unul dintre avocaţii săi, Yasser Bahr, a confirmat că Mubarak „este pe cale să facă o depresie nervoasă, care i-a afectat starea de sănătate generală”.

Mubarak, ca şi ministrul său de Interne din perioada în care s-a aflat la putere, Habib el-Adli, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru reprimarea revoltei faţă de regimul său, la începutul lui 2011, în care au fost ucise aproximativ 850 de persoane. Procurorii au cerut pedeapsa cu moartea pentru celor doi.

Şase oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor de poliţie au fost, însă, achitaţi, iar împotriva lui Mubarak şi a celor doi fii ai săi, Gamal şi Alaa, nu a fost reţinută nicio acuzaţie de corupţie. Cu toate acestea, Gamal şi Alaa au fost reţinuţi în detenţie, pentru alt proces.

Acest verdict este considerat prea blând de către mii de egipteni, care manifestează de sâmbătă cerând un nou proces.

De la îndepărtarea sa de la putere, în februarie 2011, sănătatea lui Mubarak a făcut în mod frecvent obiectul unor informaţii fragmentare şi contradictorii, potrivit cărora ar fi vorba despre un cancer, tulburări cardiace sau depresie. Numeroşi egipteni cred că aceste informaţii servesc la inducerea compasiunii faţă de fostul conducător.