ATENŢIE, E OFICIAL! Facebook dă dependenţă, la fel ca drogurile VIDEO

Facebook dă dependenţă, aceasta este concluzia la care au ajuns unii psihologi din America. Din studiile acestora rezultă că o parte a utilizatorilor reţelei de socializare suferă fizic atunci când nu pot să-şi acceseze contul.

RomaniaTV.net
27 mai 2012, 14:21
ATENŢIE, E OFICIAL! Facebook dă dependenţă, la fel ca drogurile VIDEO

Conform specialiştilor, dependenţa de Facebook este similară cu dependenţa de alcool sau droguri. Aproape un miliard de oameni se conectează zilnic la reţeaua de socializare Facebook. O bună parte din aceştia suferă atunci când nu îşi pot accesa contul.

„Simptomele sunt similare cu cele care apar atunci când un om renunţă la consumul de droguri sau alcool. Sunt anxioşi, nu pot dormi, transpiră şi sunt foarte nervoşi”, susţine psihiatrul Michael Yasinski.

Conform unui studiu psihologic recent publicat în Statele Unite, dependenţii de Facebook folosesc reţeaua pentru a scăpa de probleme, iar acest fapt le afectează relaţiile de muncă, dar şi pe cele afective. Specialiştii spun că dependenţii suferă de depresie de fiecare dată când se deconectează de la reţea.

„Când ceva mi se întâmplă simt nevoia să postez la mine pe wall pentru ca toată lumea să ştie ce mi se întâmplă. Dependenţa de reţelele de socializare se poate vindeca cu ajutorul medicamentelor, dar şi cu ajutorul şedinţelor de terapie”, spune Caitlin Wilenchik, studentă.