Haos pe şosea din cauza ninsorii. Mai multe TIR-uri au rămas blocate în Pasul Gutâi VIDEO

Mai multe maşini grele nu au putut urca pe serpentinele din Pasul Gutâi din cauza zăpezii. Un camion de la deszăpezire a remorcat TIR-urile rămase în drum, informează România TV.

20 feb. 2013, 15:24
Haos pe şosea din cauza ninsorii. Mai multe TIR-uri au rămas blocate în Pasul Gutâi VIDEO

Din cauza zăpezii abundente, drumarii şi poliţiştii rutieri au restricţionat accesul autovehiculelor de mare tonaj în Pasul Gutâi. Au fost însă şi şoferi care nu au luat în seamă restricţia, astfel că mai multe TIR-uri au rămas pe şosea. Un camion le-a tractat, pentru a urca serpentinele.

„Este o zăpadă afânată, moale, care nu oferă aderenţă foarte bună la autovehicule. Se circulă în condiţii de iarnă, s-a luat de dimineaţă o decizie de către adminsitratorul de drum şi Poliţia Rutieră de a restricţiona accesul în Pasul Gutâi a vehiculelor care au o greutate peste 3,5 tone. La ieşire din oraşul Baia Sprie erau şase TIR-uri care au rămas pe partea dreaptă”, a declarat Dan Buca, purtător de cuvânt Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş.

Drumarii au acţionat cu şase maşini de deszăpezire în Pasul Gutâi şi au împrăştiat 140 de tone de material antiderapant.