Zăpadă de jumătate de metru, TIR-uri blocate şi oameni disperaţi VIDEO

Iarna nu se lasă dusă, mai ales în judeţele din Nordul Moldovei. La Suceava a nins abundent duminică după amiază, iar stratul de zăpadă a ajuns în unele locuri la aproape jumătate de metru. Drumarii au făcut cu greu faţă zăpezii, iar mai multe TIR-uri au rămas blocate pe şosele. Tot din cauza ninsorii, în Prahova, aproape 10.000 de locuitori au rămas fără energie electrică.

11 feb. 2013, 06:41
Zăpadă de jumătate de metru, TIR-uri blocate şi oameni disperaţi VIDEO

Între Suceava şi Gura Humorului au existat blocaje temporare din cauza TIR-urilor care nu mai pot urca pantele.

„Din cauza zăpezii abundente, nu reuşesc să înaintez la fiecare deal pe care îl întâmpin în cale. Ninge puternic. Am pus şi lanţurile pe cauciucuri şi s-au pierdut şi lanţurile. S-au desfăcut. Am mers vreo 10 km cu lanţurile”, spune un bărbat.

A nins abundent şi pe drumul ce leagă Suceava de Fălticeni, drumarii au intervenit permanent ducând o muncă de sisif. În aceste condiţii, mulţi şoferi nu s-au mai încumetat să plece la drum.

A nins abundent şi în judeţul Suceava şi tocmai de aceea mai mulţi şoferi de TIR au tras pe dreapta, nu au pornit la drum duminică noaptea şi asta pentru că se circulă foarte greu. Pe Drumul Naţional 17 şi pe Drumul European 85 câteva TIR-uri au rămas blocate temporar din cauza zăpezii de pe şosea.

Şi în Prahova sunt probleme din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Aproape 10.000 de oameni din mai multe localităţi nu au energie electrică din cauza avariilor produse la reţeaua de electricitate în urma căderilor masive de zăpadă, cea mai afectată zonă fiind nordul judeţului.

Meteorologii anunţă că pentru zilele următoare sunt posibile precipitaţii slabe, însă temperaturile încep din nou să crească. Miercuri deja vorbim despre vreme caldă, mai ales în vestul şi centrul ţării, cu maxime de la 2 grade în Moldova până la 12 grade în regiunile vestice şi în Lunca Dunării. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE.