Grădiniţe în clădiri vechi şi degradate, cu TOALETA ÎN CURTE şi fără apă, închise de DSP Dolj

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a închis două grădiniţe şi a retras autorizaţiile de funcţionare altor cinci, în condiţiile în care funcţionau în clădiri vechi, degradate, cu pereţi fisuraţi, cu toalete improvizate în curte şi fără apă potabilă.

RomaniaTV.net
04 oct. 2012, 11:29
Grădiniţe în clădiri vechi şi degradate, cu TOALETA ÎN CURTE şi fără apă, închise de DSP Dolj

În urma controalelor făcute în luna septembrie la unităţile de învăţământ din Dolj, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au constatat probleme grave la şapte grădiniţe, astfel că două dintre acestea au fost închise, iar pentru alte cinci au fost retrase autorizaţiile de funcţionare.

Una dintre cele două grădiniţe închise este în satul Ochişor, comuna Braloştiţa, iar cealaltă este în satul Macrea, comuna Argetoaia. Ambele funcţionau în clădiri particulare, aveau pereţii fisuraţi şi mirosea puternic a igrasie. În plus, curtea de joacă este comună cu cea a unor proprietari de case, iar toaletele sunt simple gropi, împrejmuite de construcţii din lemn.

„Cele două grădiniţe nu aveau apă curentă, iar sănătatea copiilor era pusă în pericol. De aceea, s-a luat decizia închiderii acestora, iar soluţia pentru continuarea activităţii este găsirea altor spaţii”, a declarat, joi, Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

După închiderea grădiniţelor, cursurile au fost suspendate, iar în prezent se fac demersuri pentru găsirea altor spaţii. În cele două unităţi şcolare învăţau 37 de copii – 12 în satul Ochişor şi 25 la Macrea.

De asemenea, din cauza condiţiilor improprii reprezentanţii DSP au retras autorizaţiile de funcţionare altor cinci unităţi de învăţământ: Grădiniţa nr. 17 din Craiova, grădiniţele nr. 1 şi 4 din Calafat şi grădiniţele nr. 5 şi 3 din Băileşti. Şi în aceste cazuri decizia a fost luată pentru că unităţile şcolare au grupuri sanitare degradate şi funcţionează în clădiri vechi, cu fisuri în pereţi şi plafoane.

În judeţul Dolj sunt 728 de unităţi de învăţământ, iar în prezent 220 dintre acestea nu au autorizaţie de funcţionare.