Mai multe şcoli din Dolj încă mai aşteaptă mobilierul pentru clasa zero

Haos cu doar două zile înainte de începerea noului an şcolar. În Dolj, 19 şcoli nu au primit încă mobilierul pentru clasa zero. În lipsa unor băncuţe noi, elevii ar putea folosi mobilier împrumutat de la grădiniţe.

RomaniaTV.net
15 sept. 2012, 07:24
Mai multe şcoli din Dolj încă mai aşteaptă mobilierul pentru clasa zero

Mulţi dintre directorii unităţilor de învăţământ au încheiat contracte cu o firmă din China. Din cauză că această ţară a fost afectată de taifun-uri în ultima perioadă, comanda nu a putut fi onorată, iar mobilierul nu a ajuns în România.

Alţi directori de şcoli au contractat o firmă care nici până în acest moment nu a primit materia primă necesară fabricării mobilierului. Aşa se face că 19 şcoli din judeţ nu vor avea luni, în prima zi a anului şcolar, mobilierul necesar clasei pregătitoare.

Directorii acestor şcoli vor fi nevoiţi să apeleze la soluţii temporare. Vor împrumuta mobilier de la grădiniţe sau vor folosi mobilierul de care dispun.

Reprezentanţii inspectoratului speră ca această soluţie de compromis să nu dureze mai mult de două săptămâni, iar copiii să primească mobilierul adecvat vârstei lor.