Gigi Becali îşi caută dreptatea la CEDO şi la CCR. Vezi ce a declarat la întoarcerea în România

Gigi Becali a revenit în România, după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Deputatul a afirmat, la Aeroportul "Henri Coandă", că va contesta sentinţa la CEDO. De asemenea, el va ataca la Curtea Constituţională Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, care face referire la competenţele instanţelor şi, implicit, cele ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

RomaniaTV.net
15 feb. 2013, 13:30
Gigi Becali îşi caută dreptatea la CEDO şi la CCR. Vezi ce a declarat la întoarcerea în România

Nemulţumit de condamnarea sa la închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina, Gigi Becali este decis să-şi caute dreptatea la CEDO.

În ce priveşte justiţia şi dreptatea mea – dreptatea în România, de fapt, care trbuie să fie garantată de Constituţie – o să vorbesc la CEDO. Aici mă refer la neconvenţionalitate, la încălcarea Convenţiei pentru drepturile omului. În ce priveşte Completul de cinci judecători, legea este şi neconvenţională, şi neconstituţională. O să contest legea şi o să vedeţi că o să câştig şi la CEDO, şi la Curtea Constituţională. Curtea Constituţională, domnul Zegrean, doamna Aspazia, au ocazia să arate că sunt corecţi”, a declarat Gigi Becali, la sosirea în România de la Amsterdam, unde a asistat joi seară la meciul Stelei cu Ajax, din Europa League.

În legea invocată de Becali, la art. 24 alin. 1 se arată că: „Completul de 5 judecători examinează admisibilitatea recursului în camera de consiliu, fără citarea părţilor. În cazul în care constată că cererea de recurs este formulată împotriva unei hotărâri care nu este supusă niciunei căi de atac, a unei încheieri care nu se atacă decât odată cu fondul, a unei hotărâri pronunţate în recurs sau în contestaţie în anulare, dispune, prin încheiere, respingerea cererii ca inadmisibilă„.

Gigi Becali a ţinut să precizeze că de acum va trăi doar aşa cum vrea familia sa. „Până acum am făcut numai ce am vrut eu şi ce aţi vrut voi, presa. De acum, eu o să trăiesc cum îi place familiei mele. Adică: în ce priveşte fotbalul, o să vorbim o dată pe săptămână la palat; în ce priveşte politica, o să vorbim când vreţi voi, dar numai la Parlament”.

Poate aşa a vrut Dumnezeu, să-l lase pe diavol să mă pălmuiască puţin, ca să devin mai smerit, pentru că probabil o luasem cu trufia. Vreau să devin mai smerit, pentru că Dumnezeu mi-a dat un semn. Ce s-a întâmplat, posibil să fie pentru viaţa de apoi, pentru sufletul meu. Dar inima mea e frântă„, a punctat Becali.