Fără dinţi la 25 de ani: Povestea tânărului care bea 8 litri pe zi de răcoritoare acidulate

Un tânăr australian a înlocuit, practic, apa de băut cu răcoritoarele acidulate din care consumă zilnic o cantitate uluitoare, de 8 litri. Dependenţa lui pentru aceste băuturi l-a costat scump însă.

RomaniaTV.net
06 feb. 2013, 14:14
Fără dinţi la 25 de ani: Povestea tânărului care bea 8 litri pe zi de răcoritoare acidulate

William Kennewell, un australian de 25 de ani, angajatul unui hotel din Salisbury, a devenit dependent de băuturile răcoritoare acidulate.

Beam între 6 şi 8 litri pe zi de băuturi  răcoritoare acidulate, în special cola. Am început să beau, pentru că nu prea îmi plăcea apa şi lucram şi în industria hotelieră, aşa că avea cu uşurinţă acces la acestea„, a mărturisit William publicaţiei australiene The Advertiser, din Adelaide, citată de Daily Mail. 

În scurt timp, a început să i se deterioreze dantura şi, în ciuda faptului că medicii stimatologi i-au pus în vedere să se încerce să se vindece de această dependenţă, el a continuat. Cariile şi infecţiile dentare s-au agravat şi i-au îmbolnăvit sistemul sanguin. I-au căzut dinţii rând pe rând, rămânându-i doar 13 pe care a fost nevoit să îi scoată până la urmă, deoarece nici nu mai puteau fi plombaţi. Acum, poartă proteză dentară integrală. 

Citeşte şi Efectele negative ale sucurilor acidulate

Cazul lui William este folosit acum de către specialişti pentru studiul dependenţei tinerilor de băuturi răcoritoare dulci şi acidulate. Un sondaj realizat pe un eşantion de 16.800 de australieni cu vârste între 5 şi 16 ani arată că 56% dintre ei consumă cel puţin o dată pe zi acest tip de sucuri.

Citeşte şi Motive pentru care să renunţi la băuturile carbogazoase