Motive pentru care să renunţi la băuturile carbogazoase

Care este cea mai la îndemână băutură pe care o bei când îţi este sete? Bineînţeles, sucul. Dar ştim cu toţii că nu este sănătos. Din anul 1798, când a apărut termenul de apă minerală carbogazoasă, milioane de oameni au început să consume băuturi carbogazoase şi au contribuit la succesul de invidiat al acestei industrii. Desi un suc ţi se pare ieftin, s-ar putea ca pe termen lung să fie mai scump decât crezi. Iată de ce ar trebui să te gândeşti de două ori înainte să îţi iei o sticlă de suc.

RomaniaTV.net
12 mai 2012, 19:39
Motive pentru care să renunţi la băuturile carbogazoase

Calorii inutile şi pofta de dulce

Mulţi dintre noi, când calculăm aportul caloric zilnic, uităm să numărăm caloriile pe care le conţin băuturile. O cantitate de 350 ml de suc conţine aproximativ 150 de calorii şi 9 linguriţe de zahăr. Poate te gândesti că poţi să apelezi ca alternativă la băuturile light, fără zahar şi cu conţinut caloric mai mic. Studiile arată că îndulcitorii artificiali folosiţi în sucurile light îţi vor mări pofta de dulce pe care ţi-o vei potoli cel mai probabil cu o prăjiturică, doar îţi permiti din moment ce ai băut un suc fără calorii, nu?


Oase mai sensibile si dinti nesanatosi

Sucurile contin acid fosforic pentru a le imbunatati gustul. Dar acest ingredient are efecte nocive: incurajeaza organismul sa elimine calciul prin urina si astfel slabeste oasele. De asemenea, pot ataca smaltul dintilor si produce carii din cauza continutului ridicat de zahar. Oamenii care beau 2-3 bauturi dulci zilnic, au 62% mai multe sanse de carii si alte afectiuni dentare.

Citeşte continuarea pe Sfatulparitilor.ro