Factură record: Un ieşean are de plătit 3.000 de lei pentru încălzire

Viaţa unui ieşean a fost dată peste cap, când a aflat cât are de plătit pentru încălzirea apartamentului în care locuieşte. Factura din luna ianuarie pe care a primit-o este de 2.930 de lei.

RomaniaTV.net
28 feb. 2013, 17:47
Factură record: Un ieşean are de plătit 3.000 de lei pentru încălzire

Bărbatul a rămas uluit când a văzut uriaşa sumă pe care o are de plătit pentru căldura consumată în cursul lunii ianuarie. Acest lucru se întâmplă pentru faptul că, de doi ani încoace, serviciile de termoficare s-au scumpit în ritm accelerat, astfel încât suma medie pe care o are un ieşean de plătit ajunge frecvent la 1.000 de lei. 

În toată această poveste este faptul că impresionanta sumă  nu a îngrozit doar „victima”, ci şi autorităţile şi instituţiile implicate în sistemul de termoficare al oraşului. Uimiţi au fost şi cei de la Dalkia Termo Iaşi, care spun că aşa ceva nu se poate şi că trebuie să fie vorba despre o eroare, o greşeală făcută la nivelul asociaţiei de proprietari, scrie bzi.ro.

Operatorul de termoficare susţine că greşeala este a asociaţiei de proprietari a blocului respectiv, care nu ar fi respectat legea când a întocmit facturile de plată la întreţinere. „Acest caz este un abuz făcut de asociaţia de proprietari şi vom vedea cauzele de încălcare a legii de către aceasta. Trebuie ca asociaţia de proprietari să respecte legea, iar dacă legea ar fi respectată, nu ar mai exista asemenea cazuri”, a declarat Ana Maria Icatoiu, director de marketing în cadrul Dalkia Termo Iaşi.

Cel mai greu cu plata le vine pensionarilor. Mulţi dintre ei care au rude în străinătate apelează la acestea pentru a le ajuta cu bani pentru achitarea facturilor de încălzire.