Cum să faci ECONOMIE la factura la ENERGIE ELECTRICĂ

Stă în firea omului să facă economii, iar când vine vorba despre facturi, cu atât mai mult. Există, totuşi, câteva "trucuri" simple prin care vă puteţi reduce consumul de energie electrică, astfel încât factura de curent să fie mai mică.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 14:13
Cum să faci ECONOMIE la factura la ENERGIE ELECTRICĂ

În mare, pentru o factură mai mică la energie electrică, proprietarul trebuie să apeleze la lumina becurilor doar atunci când este nevoie, de asemenea, să folosească produse ecologice şi, nu în ultimul rând, să folosească aparatele electrocasnice după un plan.

Utilizarea becurilor ecologice, precum şi a aparatelor casnice din clasa A++ pot reduce factura de energie electrică cu 70/80%, potrivit casa.acasa.ro.

Un alt sfat pentru o factură mai mică este acela ca aerul condiţionat să nu fie pornit în momentul în care ferestrele sunt deschise. De asemenea, aerul condiţionat va funcţiona degeaba dacă în casă există aburi de la gătit. Pentru o funcţionare corectă a electrocasnicelor de răcire-încălzire dintr-o casă este nevoie ca aerul să circule corespunzător, iar în calea acestora să nu se regăsească obiecte de mobilier sau perdele-draperii care să bolcheze ventilarea aerului.

Frigiderul poate consuma mult curent dacă este deschis mai mereu şi lăsat mult timp aşa. Frigiderul va avea nevoie de mai multă energie pentru a compensa aerul cald care intră din exterior, fapt ce se va reflecta în factura lunară.