Estimare USL: Prezenţă la vot de 51-52%. Băsescu nu se mai întoarce la Cotroceni

Senatorul PSD Dan Şova a anunţat, duminică noaptea, că, potrivit numărătorii USL, prezenţa la vot la referendumul de duminică a fost de 48,5%, fără a fi luate în calcul voturile din secţiile din străinătate, din secţiile unde nu s-a încheiat votul la ora 23.00, cele de pe listele suplimentare şi cele din urnele mobile. "Din estimările noastre, rezultatul final va fi de 51-52%, mai aproape de 52%", a declarat Şova. 

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 22:05
Estimare USL: Prezenţă la vot de 51-52%. Băsescu nu se mai întoarce la Cotroceni

Şova s-a arătat încrezător că Traian Băsescu va fi demis în urma validării referendumului. „Avem un vot masiv împotriva lui Traian Băsescu: 86% la 14%. În acest moment, avem certitudinea că Traian Băsescu nu se va mai întoarce la Cotroceni”, a declarat Dan Şova.

CITEŞTE ŞI Videanu, despre numărătoarea paralelă a USL: Asta e lipsă de experienţă, îmi pare rău să spun

Acesta a adăugat că USL urmează să înceapă numărătoarea paralelă pe baza proceselor-verbale încheiate în secţiile de votare, estimările de până acum bazându-se pe SMS-urile trimise de către reprezentanţii USL din secţii.

Prezenţa la vot la referendum, până la ora 23.00, a fost de 45,92% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale, a anunţat BEC. În mediul urban, prezenţa la vot a fost de 41,76%, iar în mediul rural prezenţa înregistrată a fost de 51,61 %. Dacă rezultatele finale vor confirma o participare la vot de sub 50%, referendumul va fi invalidat, iar Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni.